10 σημαντικά οφέλη του σeξ στην υγεία

POP UP TEAM
/
19 Οκτωβρίου, 2023

Οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι το σεξ δεν είναι μόνο απολαυστικό, αλλά και καλό για την υγεία μας. Ας δούμε πώς
Συλλέξαμε τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία των ερευνών για τα οφέλη του σεξ στην υγεία και σας τα παρουσιάζουμε.

1. Μια πολύ απολαυστική γυμναστική

Κάνοντας σεξ το σώμα γυμνάζεται, τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος και επιτελείται καύση έως και 200 θερμίδων που αντιστοιχούν σε έντονο βάδισμα μισής ώρας.

2. Δυνατή άμυνα

Οι συχνές ερωτικές επαφές φαίνεται ότι αυξάνουν τα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α η οποία εμπλέκεται στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού σύμφωνα με έρευνες. Επιπρόσθετα οι συχνές σεξουαλικές επαφές ισοδυναμούν σύμφωνα με τους ειδικούς, με μικρές τονωτικές «ενέσεις» σωματικής και ψυχικής ευεξίας. Υπάρχουν μάλιστα έρευνες που συσχετίζουν τη συχνότητα των ερωτικών επαφών ακόμη και με την μακροζωία.

3. Ανανεωμένη εμφάνιση

Εκφράζεται η άποψη ότι οι τακτικές ερωτικές επαφές σχετίζονται με αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων τα οποία θεωρείται ότι χαρίζουν μια νεανική όψη στο δέρμα. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου οι φοιτητές που σε σχετικά ερωτηματολόγια απάντησαν ότι είχαν ερωτικές επαφές κατά μέσο όρο τέσσερις φορές την εβδομάδα, έμοιαζαν νεότεροι από την ηλικία τους.

4. Καταπολεμά το στρες

Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής απελευθερώνονται ενδορφίνες – που βοηθούν το σώμα να χαλαρώσει – γι’ αυτό και συχνά θέλουμε να κοιμηθούμε μετά την επαφή – τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες.

5. Αποτελεσματικό αντικαταθλιπτικό

Οι έρευνες συσχετίζουν την ικανοποιητική σεξουαλική ζωή με τα μειωμένα ποσοστά κατάθλιψης. Αυτό το φαινόμενο δεν αποδίδεται μόνο στη σωματική διάσταση της ερωτικής επαφής, αλλά και στο γεγονός ότι οι άνθρωποι που έχουν μια συντροφική σχέση νιώθουν επιθυμητοί, γεγονός που τους τονώνει ψυχικά.

6. Τόνωση της καρδιάς

Το σεξ «αγαπά» την καρδιά και συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία της. Οι έρευνες συσχετίζουν τις συχνές ερωτικές επαφές (τρεις ή περισσότερες την εβδομάδα) με τη μείωση έως και κατά 50% των πιθανοτήτων εμφράγματος ή εγκεφαλικού επεισοδίου στους άνδρες σύμφωνα με έρευνα του SageLab του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Queen’s.

7. Και αναλγητικό

Η απελευθέρωση των ενδορφινών, των φυσικών παυσίπονων ορμονών του οργανισμού, κατά την σεξουαλική επαφή, φαίνεται ότι έχει ευεργετική δράση σε πολλά επίπεδα όπως λόγου χάρη στη μείωση των ενοχλήσεων του προεμμηνορυσιακού συνδρόμου στις γυναίκες.

8. Ψυχολογικό και σωματικό πλεονέκτημα

Οι σεξουαλικά δραστήριες γυναίκες φαίνεται ότι μπαίνουν πιο ανώδυνα στην εμμηνόπαυση και ταλαιπωρούνται λιγότερο συχνά από συμπτώματα όπως η ατροφία και η ξηρότητα του κόλπου σύμφωνα με έρευνα της Ιατρικής Σχολής Robert Wood Johnson. Επιπρόσθετα και οι σεξουαλικά δραστήριοι άνδρες φαίνεται ότι απολαμβάνουν ένα πλεονέκτημα με τις έρευνες να συσχετίζουν τις συχνές εκσπερματίσεις με το μικρότερο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη.

9. Τονωτικό των αισθήσεων

Ακούγεται παράξενο αλλά μετά την ερωτική επαφή φαίνεται ότι οξύνεται η αίσθηση της όσφρησης!

10. Εκγύμναση της πυέλου

Όταν το σεξ είναι ενεργητικό συμβάλλει στην εκγύμναση των μυών του πυελικού εδάφους, απομακρύνοντας έτσι τον κίνδυνο της ακράτειας σε μεγαλύτερη ηλικία για τις γυναίκες.

Πάντως δεν χρειαζόμαστε τους ερευνητές για να διαπιστώσουμε ότι η ικανοποιητική ερωτική ζωή σχετίζεται με καλύτερη ποιότητα ζωής, περισσότερη ευεξία και ενεργητικότητα. Ακόμη κάθε σεξουαλική επαφή αποτελεί και μια απτή απόδειξη ότι όλα στο σώμα μας «δουλεύουν» ρολόι.

 

Με πληροφορίες από ygeiamou.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved