Είναι πλούσιος σε ω-3 λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες που καταστέλλουν την όρεξη. Μία κουταλιά της σούπας λιναρόσπορου περιέχει 2 γραμμάρια ω-3 και 3 γραμμάρια φυτικών ινών.
Ο λιναρόσπορος είναι, επίσης, μια καλή πηγή ω-6 λιπαρών οξέων, που μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα της χολοκυστοκινίνης, μίας ορμόνης που καταστέλλει την όρεξη.
Παράλληλα, τα λιπαρά ψάρια είναι πλούσια σε καλές πρωτεΐνες και ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία προστατεύουν από ασθένειες.
Φαίνεται πως τα ω-3 λιπαρά μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του σπλαχνικού λίπους.
Μελέτες σε ενήλικες και παιδιά που έπασχαν από λιπώδη ηπατική νόσο έδειξαν πως με τη χορήγηση συμπληρωμάτων ιχθυελαίου μειώθηκε σημαντικά το ηπατικό και το κοιλιακό λίπος.
Προσπαθήστε να καταναλώνετε 2-3 μερίδες την εβδομάδα. Καλές πηγές είναι ο σολομός, οι σαρδέλες, οι αντζούγιες, οι ρέγκες και το σκουμπρί.