Σπόροι κάνναβης: Τα οφέλη του superfood για τον οργανισμό σου

POP UP TEAM
/
13 Σεπτεμβρίου, 2020

Οι σπόροι υγείας έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στο wellness. Οι σπόροι κάνναβης είναι ένας από αυτούς

Οι σπόροι υγείας είναι μια από τις πιο θρεπτικές τροφές, που δικαίως τα τελευταία χρόνια έχουν αναδειχθεί σε μεγάλο trend και ένα από τα κυρίως συστατικά σε πρωινά, σνακ, ακόμα και κυρίως γεύματα. Ανάμεσα σε αυτούς και οι σπόροι κάνναβης, που έχουν τεράστια διατροφική αξία για τον οργανισμό σου. Δες παρακάτω ποια είναι τα βασικότερα οφέλη που έχουν για τον οργανισμό σου.

Είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης
Οι σπόροι κάνναβης μπορούν να προσφέρουν μια τέλεια εναλλακτική λύση στο κρέας, αφού περιέχουν υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης χωρίς να επιβαρυνθείς με περιττές θερμίδες και λιπαρά.

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε καλά λιπαρά
Οι σπόροι του φυτού κάνναβης είναι μια από τις πιο διαδεδομένες πηγές ωμέγα- 3 λιπαρών οξέων. Αν δεν είσαι λάτρης των ψαριών λοιπόν, οι σπόροι κάνναβης αποτελούν μια τέλεια επιλογή για να λάβεις τα απαραίτητα αυτά στοιχεία για τον οργανισμό.

Περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Ε
Η βιταμίνη αυτή είναι σημαντική για το σώμα μας, αφού το βοηθά να κρατήσει το ανοσοποιητικό σύστημα ισχυρό απέναστι σε ιούς και βακτήρια

Περιέχουν πολλά μετάλλα
Ο φώσφορος, το κάλιο, το νάτριο, το μαγνήσιο το θείο και ο ψευδάργυρος είναι μερικά από τα μέταλλα που περιέχουν και είναι πολύ σημαντικά για τον οργανισμό μας.

Είναι πλούσιοι σε ασβέστιο
Είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά για τα οστά, τη λειτουργία της καρδιάς, των μυών και του εγκεφάλου.

Περιέχουν σίδηρο
Ένα ακόμα απαραίτητο στοιχείο για τον οργανισμό μας, καθώς μεταφέρει το οξυγόνο με το αίμα σε όλα τα όργανα του σώματος. Η έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει, έντονα, αίσθημα κόπωσης, και αδυναμίας.

 

Με πληροφορίες από shape

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved