Tο κοτόπουλο βοηθά στο αδυνάτισμα; H απάντηση της ειδικού

POP UP TEAM
/
9 Ιουνίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Οι άνθρωποι πολλές φορές καταναλώνουν κοτόπουλο, όταν προσπαθούν να χάσουν βάρος, επειδή έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.

Ο κύριος λόγος που το κοτόπουλο συνιστάται μερικές φορές για απώλεια βάρους είναι η περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες. Κάθε 85 γρ. λευκού κοτόπουλου παρέχει 25 γρ. πρωτεΐνης.

Σύμφωνα με ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε στο The American Journal of Clinical Nutrition, φάνηκε ότι τα γεύματα που περιέχουν τουλάχιστον 25 γραμμάρια πρωτεΐνης μπορεί να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αυξήσουν τον κορεσμό τους, βοηθώντας τους να διαχειριστούν καλύτερα το σωματικό βάρος.

Κάθε 85 γρ. ψημένου κοτόπουλου έχει περίπου 170 θερμίδες. Αυτό είναι περίπου 70 θερμίδες λιγότερο από την ίδια ποσότητα ψημένης μοσχαρίσιας μπριζόλας στο γκριλ και 130 θερμίδες λιγότερο από ένα μεγάλο παϊδάκι (85 γρ).

Πως να συνδυάσετε το κοτόπουλο;

Ένας τρόπος για να καταναλώσετε ένα πιο ισορροπημένο γεύμα μειωμένων θερμίδων είναι να διαιρέσετε το πιάτο σας ομοιόμορφα σε 3 τμήματα που να περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες (π.χ. καστανό ρύζι, πατάτα), σαλάτα και μία μορφή πρωτεΐνης όπως είναι το κοτόπουλο.

Ο συγκεκριμένος συνδυασμός τροφίμων δημιουργεί ένα γεύμα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, γεγονός που μας κάνει να μένουμε χορτάτοι για περισσότερη ώρα και κατά συνέπεια να ελέγχουμε την ποσότητα φαγητού που καταναλώνουμε.

 

Από την Νάντια Αναγνωστή
Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved