Eύκαμπτες αρθρώσεις: H προπόνηση που τις «ξυπνάει» και τις ενεργοποιεί

POP UP TEAM
/
14 Δεκεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Σπανίως δίνουμε σημασία στην κινητικότητα και την ευκαμψία των αρθρώσεων. Και όμως η πλαστικότητα των αρθρώσεων μας θωρακίζει από μελλοντικούς τραυματισμούς. Δείτε μια πολύ απλή προπόνηση κινητικότητας των αρθρώσεων που τις «ξυπνάει» και τις ενεργοποιεί. Προσπαθείστε να την συμπεριλάβετε στο πρόγραμμά σας.

Η κινητικότητα της άρθρωσης αφορά την ικανότητά της να κινείται σε όλο το εύρος κίνησης. Είναι επομένως σημαντική, εκτός από τις διατάσεις, η ενσωμάτωση ασκήσεων βελτίωσης της κινητικότητας στα προπονητικά προγράμματα.

Η μειωμένη κινητικότητα της άρθρωσης είναι συχνά βασικός δείκτης ενός μελλοντικού τραυματισμού. Για παράδειγμα, εάν μια άρθρωση είναι περιορισμένη (δεν μπορεί να κινηθεί σε όλο το εύρος), μπορεί να προκαλέσει μυϊκούς σπασμούς και μυϊκές ανισορροπίες γύρω από αυτήν.

Η κινητικότητα επηρεάζεται αρνητικά από επαναλαμβανόμενες κινήσεις, από μυϊκές υπερτροφίες, έλλειψη ελαστικότητας των μυών, ακόμα και από φλεγμονώδεις διαταραχές των αρθρώσεων (πχ. αρθρίτιδα).

Οι σύγχρονες μέθοδοι εκγύμνασης περιλαμβάνουν την κινητικότητα ως μέσο προθέρμανσης για καλύτερη και λειτουργική ενεργοποιήση μυών και αρθρώσεων.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

 

Με πληροφορίες από ygeiamou-Βάλια Γιατζάκη, yoga instructor

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved