Oι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ούλστερ στη Βόρεια Ιρλανδία, ήθελαν να εξετάσουν πώς η κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζει την διανοητική ικανότητα των ανθρώπων.
Έτσι, στο όνομα της επιστήμης, δεκάδες εθελοντές μέθυσαν σε παμπ και την αμέσως επόμενη μέρα πέρασαν από εξετάσεις του εγκεφάλου τους.
Πριν την συμμετοχή τους στη μελέτη, οι συμμετέχοντες εξετάστηκαν σε ένα γραφείο ακριβώς πάνω από την παμπ και αποκλείστηκαν από την έρευνα όσοι είχαν τραυματισμό στο κεφάλι, έπαιρναν φαρμακευτική αγωγή, κυοφορούσαν ή είχαν αντιμετωπίσει στο παρελθόν εθισμό στα ναρκωτικά ή το αλκοόλ.
Κατά μέσο όρο, η ομάδα των συμμετεχόντων κατανάλωσε 15,4 μονάδες αλκοόλ, που ισοδυναμούν με περίπου πέντε μεγάλα ποτήρια κρασιού ή έξι και μισό ποτήρια μπίρας.
Όλοι οι εθελοντές κλήθηκαν να ολοκληρώσουν διάφορες εγκεφαλικές εξετάσεις την επόμενη μέρα και ενώ είχαν hangover. Τις ίδιες εξετάσεις επανέλαβαν μετά το πέρας δέκα ημερών, όντας νηφάλιοι.
Τα ευρήματα έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες θυμόντουσαν λιγότερες λέξεις όταν είχαν hangover, ενώ περισσότερες όταν ήταν νηφάλιοι.
Κατά τη διάρκεια του hangover εμφάνιζαν επίσης βραδύτερους χρόνους αντίδρασης και έκαναν πολύ περισσότερα σφάλματα στις υπόλοιπες δοκιμές.
Επίσης, οι συμμετέχοντες δεν επέδειξαν ετοιμότητα και ηρεμία, κατά τη διάρκεια της ψυχολογικής εξέτασης.
Από τους συμμετέχοντες οι μισές ήταν γυναίκες και τα 31,4 έτη αποτελούσαν τη μέση ηλικία. Το νεότερο άτομο που συμμετείχε ήταν 19 χρονών και το μεγαλύτερο 60 ετών.