Πώς μπορώ να χάσω βάρος στις γιορτές χωρίς να στερηθώ τις λιχουδιές;

POP UP TEAM
/
26 Δεκεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Ανησυχείς μήπως πάρεις κιλά σε αυτή την περίοδο γιορτών εν μέσω COVID-19; Η απάντηση είναι ότι μπορείς να το αποφύγεις χωρίς να στερηθείς!

Οι ειδικοί λένε ότι αυτή η πανδημία μπορεί να είναι μια τέλεια ευκαιρία για διακοπή του καθιερωμένου κύκλου αύξησης βάρους εν μέσω διακοπών.

Λένε ότι το γεγονός ότι η απαγόρευση παραδόσεων, όπως πάρτι γραφείων, ανταλλαγές cookies στη δουλειά, ακόμη και τα γιορτινά ρεβεγιόν, αποτελεί μια ευκαιρία για αλλαγή.

Είναι μια ευκαιρία, λένε οι διατροφολόγοι, να αλλάξουν τα πράγματα προς μια πιο υγιεινή διατροφή και τρόπο ζωής.

«Οι συνθήκες του 2020 αποτελούν μια χρυσή ευκαιρία για τους ανθρώπους να εξασκήσουν άνετα την υγιεινή ζωή, καθώς οι συνήθεις περισπασμοί του κόσμου είναι επί του παρόντος δύσκολο να βρουν έδαφος», δήλωσε στο healthline ο Brandon Nichols, personal trainer στο The Fitness Tribe.

Αυτό σημαίνει ότι ενώ πολλοί πιστεύουν ότι «οι διακοπές θα δυσκολέψουν τα προγράμματα υγιεινής διατροφής», εν τούτοις μπορούν να τα καταφέρουν με τα σωστά βήματα. Και φέτος θα μπορούσε να είναι ευκολότερο χωρίς αυτούς τις περισπασμούς, προσθέτει.

Πώς λοιπόν μπορούμε να κάνουμε αυτή την περίοδο των γιορτών μια υγιεινή εποχή του χρόνου;

Δες τι πιστεύουν οι ειδικοί.

Πρέπει να κατανοήσεις την πραγματικότητα!

Πρώτα απ ‘όλα, όσο και αν οι περισσότερες από εμάς πιστεύουν ότι κερδίζουμε πολύ βάρος αυτή την εποχή της χρονιάς, η αλήθεια μπορεί να είναι διαφορετική.

Σύμφωνα με μια έρευνα του 2016, οι άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες κερδίζουν λίγο περισσότερο από μισό κιλό, κατά μέσο όρο, κατά τη διάρκεια της περιόδου των Χριστουγέννων.

Μέρος της πρόκλησης είναι το πώς νιώθουμε.

«Είναι σημαντικό να γίνει διάκριση μεταξύ αύξησης βάρους λόγω της αύξησης του σωματικού λίπους έναντι του προσωρινού φουσκώματος», δήλωσε η Kelli McGrane, διατροφολόγος που εργάζεται με την εφαρμογή γυμναστικής Lose It και είναι παράλληλα αρθρογράφος διατροφής για το Healthline.

«Πολλά τρόφιμα των γιορτών είναι υψηλότερα σε νάτριο και ενδέχεται να πίνουμε τόσο πολύ νερό», είπε στο Healthline. «Έτσι, δεν είναι ασυνήθιστο το βάρος του νερού να βρίσκεται πίσω από το άλμα στη ζυγαριά το πρωί μετά από μια γιορτή».

Ποια είναι η λύση;

Εξέτασε το ενδεχόμενο να παραλείψεις το καθημερινό σου ζύγισμα στην περίοδο των γιορτών.

Και όταν αισθάνεσαι φούσκωμα, πιες περισσότερο νερό και ασκήσου.

Βρες μια νέα δραστηριότητα

Υπαίθρια αθλήματα όπως ποδηλασία και πεζοπορία, σημείωσαν αύξηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας το καλοκαίρι του 2020.

Οι ειδικοί λένε ότι ο χειμώνας δεν χρειάζεται να είναι διαφορετικός.

Η εύρεση ενός νέου τρόπου μετακίνησης – ή απλώς η ρύθμιση ενός κανονικού προγράμματος δραστηριότητας με κάποιο τρόπο – θα μπορούσε να είναι ένα εξαιρετικό δώρο για τον εαυτό σου, σύμφωνα με τη γυμνάστρια Melissa Joy Dobbins.

 Άλλαξε λίγο τις παραδόσεις

Σε αυτήν την ασυνήθιστη χρονιά, μπορεί να είναι φυσικό να κλίνουμε προς τις παραδόσεις.

Είναι επίσης σημαντικό, ότι δεν αρνούμαστε στον εαυτό μας τις λιχουδιές που κάνουν τις διακοπές ξεχωριστές. Καλό είναι όμως να μάθουμε τι λειτουργεί για μας με τρόπο που να μη μας κάνει να αισθανθούμε στερημένες.

Εάν μπορείς, επίλεξε χωρίς υπερβολές τις παραδοσιακές λιχουδιές που μπορείς να έχεις γύρω σου στο σπίτι.

Φτιάξε ή αγόρασε μόνο τις αγαπημένες σου λιχουδιές. Επίλεξε μόνο μία ή δύο αγαπημένες γιορτινές συνταγές ή κάνε μισές παρτίδες.

«Λάβε επίσης υπόψη ότι η ζύμη των μπισκότων παγώνει γενικά πολύ καλά. Έτσι, εάν δεν μπορείς να μειώσεις εύκολα στο μισό τη συνταγή σου, αποθήκευσε τη μισή ζύμη σου στον καταψύκτη για ψήσιμο αργότερα μέσα στη χρονιά», συστήνει η McGrane.

Είναι τα μικρά πράγματα

«Τα μικρά πράγματα έχουν αξία. Μην τα αγνοείς», συστήνει η Dobbins.

Εκείνες που θέλουν να χάσουν ή να διατηρήσουν το βάρος τους τείνουν να σκέφτονται σε ένα πλαίσιο του «όλα-ή-τίποτα», λέει, βυθίζοντας τις σε απόγνωση εάν φάνε κάτι ή κάνουν κάτι που θεωρούν ότι δεν συμβάλλει σε αυτήν την προσπάθεια.

Αντίθετα, είπε, όλες πρέπει να κάνουμε μικρά πράγματα και να το χαιρόμαστε.

«Κάθε μικρή επιλογή βοηθά», είπε. «Πάρε ένα κομμάτι πίτας αλλά παράλειψε την τελευταία μπουκιά. Μια λιγότερη μπουκιά είναι κάτι θετικό».

Ένα άλλο «μικρό πράγμα» μπορεί να είναι η καλύτερη παρακολούθηση των επιλογών κατανάλωσης υγρών.

«Απόφυγε να πίνεις τις θερμίδες σου», λέει η Dobbins. «Το αλκοόλ, η ζεστή σοκολάτα, ο καφές ή άλλα επιδόρπια ποτά συμβάλλουν σε μεγάλο αριθμό κενών θερμίδων κατά τη διάρκεια των διακοπών. Η αποφυγή (ή ο περιορισμός) αυτών των ποτών από μόνη της θα μπορούσε να είναι η διαφορά μεταξύ της αύξησης ή της μη αύξησης του βάρους».

Η συμβουλή: Πίνε νερό ανάμεσα σε τροφές με υψηλότερες θερμίδες.

 

Με πληροφορίες από womenonly.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved