4 τροφές για να αδυνατίσετε στις γιορτές τρώγοντας

POP UP TEAM
/
28 Δεκεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Το φαγητό αποτελεί μέρος της κοινωνικής μας ζωής και ειδικά κατά την διάρκεια των εορτών, αφού τις εξόδους μας τις έχουμε συνδυάσει με φαγητό, δείπνα με συγγενείς, φίλους και φυσικά είναι δύσκολο αν όχι αδύνατο να ακολουθούμε μία ιδιαίτερη διατροφή, αφού οι λιχουδιές και τα γκουρμέ φαγητά είναι μπροστά στη μύτη μας καθημερινά τις ημέρες των εορτών. Υπάρχουν όμως τροφές οι οποίες μας βοηθούν παρά τις παρασπονδίες να μην πάρουμε ούτε γραμμάριο.

Σίγουρα σε όλα τα τραπέζια δεν λείπει το λεμόνι, καθώς και όλα τα εσπεριδοειδή τα οποία βοηθούν στην καύση του ζωικού λίπους εξαιτίας της περιεκτικότητας σε βιταμίνη C, έτσι καλό θα ήταν αν το γιορτινό γεύμα αποτελείται από γαλοπούλα, χοιρινό ή αρνάκι το λεμόνι να αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό, μέχρι το επόμενο γεύμα μας τα ζωικά λίπη θα έχουν καεί.

Το ξύδι από την άλλη μεριά βοηθάει στον γρήγορο μεταβολισμό των σακχάρων γι΄ αυτό καλό θα ήταν μετά από ένα παχυντικό πιάτο ζυμαρικών ή φαγητών με κρέμα γάλακτος να συνοδεύουμε τη σαλάτα μας με ξύδι το οποίο θα μεταβολίσει ταχύτατα όλα τα σάκχαρα.

Οι κόκκινες πιπεριές εξαιτίας της βιταμίνης C και της καψαϊκίνης βοηθούν στην ενεργοποίηση του οργανισμού για την άμεση καύση του λίπους κυρίως αυτού που υπάρχει στα τυριά.

Η κανέλα, η οποία έχει την τιμητική της τις γιορτές ιδιαίτερα την πρωτοχρονιά είναι μία υπερτροφή η οποία ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, και βοηθάει στη μείωση του σακχάρου στο αίμα και τη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη. Αυτό σημαίνει ότι λιγότερη ζάχαρη στο σώμα μας κατά συνέπεια λιγότερο αποθηκευμένο λίπος, έτσι ενισχύει την απώλεια βάρους.

Τα φασόλια από την άλλη παρόλο που δεν αποτελούν γκουρμέ επιλογή για εορταστικό δείπνο όμως πολύ σεφ προτείνουν υπέροχες συνταγές ,όπως ντιπ για ορεκτικά, που δεν θυμίζουν καθόλου αυτό το ιδιαίτερο όσπριο. Βοηθάει τόσο στον μεταβολισμό όσο και να μας συγκρατήσει την όρεξή μας, αφού μας δημιουργεί ένα αίσθημα κορεσμού.

 

Με πληροφορίες από itrofi.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved