Η βρώμη είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, καθώς και σε υδατο-διαλυτές φυτικές ίνες, οι οποίες καθυστερούν την πέψη και σταθεροποιούν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Ο χυλός βρώμης είναι πολύ πλούσιος σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, φυλλικό οξύ και κάλιο.

Η πληρότητα που χαρίζει λόγω περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη (6 γρ πρωτεΐνης σε περίπου 3 κουταλιές της σούπας) βοηθά στη ρύθμιση της όρεξης και τελικά στην διαχείριση του βάρους.

Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν πολλοί, η βρώμη δεν είναι κατάλληλη μόνο για το πρωινό με γάλα ή με γιαούρτι αλλά μπαίνει τόσο σε συνταγές μαγειρικής όσο και ζαχαροπλαστικής ! Δοκιμάστε την !

vrom

 

 

Ευχαριστούμε πολύ την Βάλια Γρηγορίου,  Κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος