5 τρόποι για να μην τρως υπερβολική ζάχαρη

POP UP TEAM
/
1 Νοεμβρίου, 2021

Σίγουρα θα έχεις ακούσει πολλές φορές πόσο βλαβερή είναι η υπερβολική ζάχαρη για τον οργανισμό σου και δεν είναι ψέμα πως αυτό συμβαίνει.

Όσο και αν θέλεις να αποκόψεις την υπερβολική ζάχαρη από τη διατροφή σου, πρακτικά αυτό δεν είναι δυνατόν. Για αυτό το λόγο μπορείς να κάνεις μικρές αλλαγές ώστε να την περιορίσεις σημαντικά, χωρίς να νιώθεις σύνδρομο στέρησης.

Να είσαι επιφυλακτική με τα προϊόντα χαμηλών λιπαρών
Αυτά μπορεί να μοιάζουν πιο υγιεινά, αλλά πολλές φορές είναι χειρότερα για εσένα από τα αντίστοιχα με περισσότερα λιπαρά. Αυτό ισχύει επειδή αυτές οι τροφές αντικαθιστούν τα λιπαρά με τη ζάχαρη ώστε να μην χαθεί η γεύση τους.

Αντί να πέσεις σε αυτή την παγίδα, φρόντιζε να απολαμβάνεις τροφές πλήρεις σε λιπαρά αλλά με μέτρο, καθώς είναι πιο πιθανό να περιέχουν λιγότερη ζάχαρη και να έχουν πολύ καλύτερη γεύση.

Να τρως περισσότερα υγιεινά λιπαρά «φυσικής προέλευσης»
Εκτός από το ότι πρέπει να απομακρυνθείς από τα προϊόντα χαμηλών λιπαρών, μάθε ότι πρέπει και να καταναλώνεις περισσότερα λιπαρά.

Τα υγιή λιπαρά που υπάρχουν στους ξηρούς καρπούς, στα αβοκάντο και στα αυγά οδηγούν στην εξισορρόπηση των σακχάρων στο αίμα σου και σε κρατούν χορτάτη για περισσότερο, γεγονός που σημαίνει ότι δε θα ψάξεις και για ένα γρήγορο, γεμάτο ζάχαρη σνακ όταν η ενέργειά σου θα είναι πεσμένη.

 

 

Με πληροφορίες από shape.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved