8 τροφές που σου προσθέτουν χρόνια

POP UP TEAM
/
6 Οκτωβρίου, 2022

Ποιες είναι οι τροφές που μας κάνουν να δείχνουμε μεγαλύτεροι από την ηλικία μας.

Οι 8 τροφές που σου προσθέτουν χρόνια, δημιουργούν σπυράκια και γενικά κάνουν κακό:

Κόκκινο κρέας

Μην το καναλώνεις συχνά και σε μεγάλες ποσότητες, γιατί η καρνιτίνη την οποία περιέχει σκληραίνει τα τοιχώματα των αγγείων, επηρεάζοντας αρνητικά όχι μόνο τη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος αλλά και τη διαδικασία που προσφέρει στην επιδερμίδα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να παραμένει λαμπερή και ελαστική.

Αλάτι

Το αλάτι –και ιδιαίτερα το ιωδιούχο- βλάπτει την εμφάνισή μας προκαλώντας οίδημα στους ιστούς και επιδεινώνοντας την ακμή. Έτσι, το πρόσωπο δείχνει πρησμένο και αποκτά αντιαισθητικά σημάδια. Περιόρισε όχι μόνο την ποσότητα που βάζεις στο φαγητό όταν μαγειρεύεις αλλά και τις επεξεργασμένες τροφές που είναι πολύ πλούσιες σε νάτριο (αλλαντικά, σνακ κ.λπ.).

Ζάχαρη

Είναι η τροφή που κάνει το σώμα μας να «γερνάει» όσο καμία άλλη, ενώ ταυτόχρονα εξασθενεί το ανοσοποιητικό. Μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης, προκαλώντας ρυτίδες στο δέρμα και κάνοντας την επιδερμίδα να δείχνει θαμπή και άτονη, επειδή καταστρέφει το κολλαγόνο και την ελαστίνη.

Τηγανητά

Τα κορεσμένα λιπαρά προκαλούν τη δημιουργία ελεύθερων ριζών, οι οποίες κάνουν τον οργανισμό να γερνά. Επιπλέον, συμβάλλουν στην εμφάνιση φραγμένων πόρων στο δέρμα. Προσπάθησε να τα αντικαταστήσεις με «καλά» λιπαρά, όπως αυτά του ελαιόλαδου όταν καταναλώνεται ωμό και του αβοκάντο.

Αλκοόλ

Το οινόπνευμα προκαλεί έντονη αφυδάτωση στο σώμα, η οποία επηρεάζει και την όψη της επιδερμίδας, καθώς ο οργανισμός φροντίζει να εκμεταλλευτεί το λιγοστό νερό που απομένει για τις βασικές ανάγκες του, στερώντας πολύτιμη υγρασία από το δέρμα.

Καφές

Επειδή έχει διουρητική δράση, συμβάλλει επίσης στην αφυδάτωση του οργανισμού. Έτσι, το δέρμα δεν ενυδατώνεται σωστά, ενώ αυξάνεται η παραγωγή κορτιζόλης, της ορμόνης που κάνει την επιδερμίδα πιο λεπτή και προωθεί τη διαδικασία της γήρανσης.

Τυποποιημένα σνακ

Δεν είναι βλαβερά μόνο για την υγεία αλλά και για την εμφάνιση του δέρματος. Όσο περισσότερη επεξεργασία έχει υποστεί μια τροφή τόσο λιγότερα θρεπτικά συστατικά περιέχει. Επιπλέον, τα τυποποιημένα τρόφιμα (δηλαδή, ό,τι μπορεί να αγοράσει κανείς στο περίπτερο ή στο μίνι μάρκετ της γειτονιάς) είναι πολύ πλούσια είτε σε αλάτι είτε σε ζάχαρη και σε κορεσμένα λιπαρά, οπότε συνδυάζουν πολλούς από τους παράγοντες που βλάπτουν την επιδερμίδα.

Τεχνητές γλυκαντικές ύλες και χρώματα

Οι ουσίες αυτές δεν έχουν καμία διατροφική αξία, ενώ μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Πρόκειται για 100% χημικά συστατικά, ένα μέρος των οποίων αποθηκεύεται στους ιστούς του σώματος, προκαλώντας φθορές.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved