Όσον αφορά την απώλεια βάρους, κάθε γεύμα μετράει, αλλά το βραδινό κερδίζει το βραβείο του γεύματος στο οποίο είναι πιο πιθανό να παρασυρθείς.

Από που να ξεκινήσουμε: Μια έξοδος με φίλες και ένα «βρώμικο» μετά, μια λιγούρα που σε στέλνει απευθείας στο ψυγείο, μια βραδιά με ποπ κορν και την αγαπημένη σου σειρά στην τηλεόραση, η τούρτα - έκπληξη που σου έφερε ο αγαπημένος σου, δε θέλει και πολύ να βάλεις κιλά το βράδυ.

Και μπορεί να είσαι καλό κορίτσι στο πρωινό σου, σωστή και μετρημένη στο μεσημεριανό σου, τα σνακ σου να είναι υγιεινά και γευστικά αλλά το βράδυ κάτι σε πιάνει.

Εμείς, ως γνήσια shape girls, συγκεντρώσαμε τα 7 λάθη που μπορεί να κάνεις την ώρα του δείπνου και σου προσθέτουν κιλά το βράδυ, ώστε να τα αποφύγεις την επόμενη φορά:

Μην ξεχνάς, πως ακόμα και μερικά από αυτά τα λάθη να διορθώσεις, τα παραπανίσια κιλά το βράδυ θα γίνουν παρελθόν. Το ζητούμενο είναι να συνηθίσεις τη νέα «βραδινή» πραγματικότητα και να μην ξαναπέσεις στην παγίδα του κακού βραδινού γεύματος.

1) Κάνεις το βραδινό το μεγαλύτερο γεύμα σου
«Όταν βάζεις τόσο πολύ φαγητό στον οργανισμό σου το βράδυ, μπορεί να είναι δύσκολο για το σώμα σου να το χωνέψει και να το επεξεργαστεί όλο. Η περιττή ποσότητα μπορεί να μετατραπεί σε λιπαρά οξέα και να οδηγήσει σε προσθήκη κιλών», αναφέρει η διατροφολόγος Jaime Mass, R.D..

2) Τρως λίγο πριν ξαπλώσεις
Όταν γεμίζεις με τροφές λίγο πριν πέσεις για ύπνο, είναι δύσκολο να κοιμηθείς ή να παραμείνεις κοιμισμένη. «Ο ύπνος είναι σημαντικός για το μεταβολισμό σου, τη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα σου, την ισορροπία των ορμονών σου και την ενέργειά σου», λέει η Mass.

3) Καταναλώνεις καφεΐνη το βράδυ
Τα ανθρακούχα ποτά ή ένας καφές(ακόμα και ντεκαφεϊνέ) μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο σου. Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι η κατανάλωση καφεΐνης στη διάρκεια της ημέρας μπορεί να υποστηρίξει πραγματικά των απώλεια βάρους σύμφωνα με την Mass.

4) Το βραδινό σου είναι γεμάτο υδατάνθρακες
Όταν καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες υδατανθράκων, τρελαίνεις τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πιθανή αύξηση βάρους. Επίσης, αν το ζάχαρό σου πέσει πριν κοιμηθείς, μπορεί να ψάχνεις το ψυγείο μέσα στη νύχτα.

5) Βλέπεις τηλεόραση μαζί με το βραδινό
Ποτέ μα ποτέ μην βλέπεις τηλεόραση την ώρα που τρως. Είναι ένας σίγουρος τρόπος να αφαιρέσεις τη χαρά και την απόλαυση από το γεύμα που καταναλώνεις, αφού δεν προλαβαίνεις να καταλάβεις πότε έφαγες, όντας τόσο απορροφημένη, σύμφωνα με τη Mass.

6) Σερβίρεις φαγητό.. στο λόχο
Όταν κάθεσαι μπροστά από τεράστια μπολ και μεγάλα πιάτα, είναι αναπόφευκτο να φας παραπάνω απ’ όσο πρέπει. Επίσης, είναι δύσκολο και να μετρήσεις τις ποσότητες που καταναλώνεις. Προτίμησε λοιπόν τα μικρότερα σκεύη.

7) Το παρακάνεις με το αλκοόλ
Ένα ποτήρι κρασί είναι πολύ διαφορετικό από ένα ολόκληρο μπουκάλι. Το αλκοόλ μπορεί να αποσυντονίσει τις ορμόνες κορεσμού σου και να σε οδηγήσει στο να παραφάς, αναφέρει η Mass.

 

 

 

Με πληροφορίες από shape.gr