Οι καλύτεροι συνδυασμοί για να καθυστερήσεις τις επιπτώσεις του χρόνου στο δέρμα και στην υγεία σου από τη Δρ Mαρία Ψωμά!

Δευτέρα

Πρωινό: 1 φέτα ψωμί ζέας με 1 κ.γ. φιστικοβούτυρο και 1 κ.γ. goji berries
Μεσημεριανό: Σαλάτα πολύχρωμη (μαρούλι, kale, λάχανο, καρότο) με 1/2 αβοκάντο και 100 γρ. κοτόπουλο βιολογικό, 2 κ.σ. κρουτόν ολικής (από ψωμί που φρυγάνισες εσύ) και 1 κ.σ. κατσικίσιο τυρί
Σνακ: Γιαούρτι με 2 φέτες ανανά, 1 ακτινίδιο, 1 φλ. μούρα, 1 κ.γ. μέλι με 2 κ.σ. τριμμένο αμύγδαλο
Βραδινό: Ζυμαρικά χωρίς γλουτένη με 100 γρ. θαλασσινά και σαλάτα κόκκινη με σκόρδο, πιπεριές, μανιτάρια

Τρίτη

Πρωινό: Γάλα κατσικίσιο (200 γρ.) με 4 κ.σ. πίτουρο βρόμης, κανέλα και 1 κ.γ. μέλι
Μεσημεριανό: Γεμιστές ντομάτες με φακόρυζο και 50 γρ. ανθότυρο
Σνακ: Μilkshake μπανάνας
Βραδινό: Σαλάτα πολύχρωμη με σαρδέλες ψητές με κάππαρη, μαϊντανό και ελιές και 4 κ.σ. ρύζι καστανό

Τετάρτη

Πρωινό: Γιαούρτι πρόβειο ή κατσικίσιο με 2 κ.σ. ηλιόσπορους, 1 κ.γ. goji berries, 1 κ.σ. κορινθιακή σταφίδα και 1 κ.γ. μέλι
Μεσημεριανό: Μπιφτέκι γαλοπούλας με φρέσκα μυρωδικά, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών και 4 κ.σ. ρύζι μπασμάτι
Σνακ: 2 κράκερ με αλεύρι φαγόπυρου με 50 γρ. κατίκι Δομοκού, ρίγανη και λιαστή ντομάτα
Βραδινό: Ομελέτα με 1 αβγό, 3 ασπράδια, 50 γρ. ανθότυρο, κρεμμύδι και μανιτάρια

Πέμπτη

Πρωινό: Τοστ με ψωμί ολικής αλέσεως, ταχίνι και μέλι
Μεσημεριανό: Μπρόκολο βραστό με σολομό και 1 γλυκοπατάτα
Σνακ: Γιαούρτι κατσικίσιο ή πρόβειο με 1 κ.γ. μέλι και 10 μισά καρύδια
Βραδινό: Κοτόσουπα με ρύζι καστανό, σέλινο, μπρόκολο, κρεμμύδι και κρόκο Κοζάνης

Παρασκευή

Πρωινό: Γάλα αμυγδάλου με 3 κ.σ. βρόμη και 1 κ.γ. goji berries, 2 κ.σ. τριμμένα αμύγδαλα, κανέλα και σιρόπι αγαύης
Σνακ: 2 ρυζογκοφρέτες με 50 γρ. κατσικίσιο τυρί και 1 φλ. πράσινο τσάι
Μεσημεριανό: Ρεβίθια με 1 φρέσκο κρεμμύδι, ντομάτα, 50 γρ. κατσικίσιο τυρί και 3 κριθαρένια παξιμάδια
Σνακ: 2 ακτινίδια ή 1 πορτοκάλι ή 2 μανταρίνια με 60 γρ. μαύρη σοκολάτα, 70% κακάο και 2 καρύδια Βραζιλίας
Βραδινό: Σαλάτα με σπανάκι, 1 κόκκινη πιπεριά, μπρόκολο, 4-5 ντοματίνια και 100 γρ. σολομό, 2 κ.σ. κουκουνάρι και 1 φέτα χαρουπόψωμο ή κριθαρένιο ντάκο

Σάββατο

Πρωινό: Γιαούρτι με 2 φέτες ανανά, 1 ακτινίδιο, 1 φλ. μούρα, 1 κ.γ. μέλι με 2 κ.σ. τριμμένο αμύγδαλο
Μεσημεριανό: Σαλάτα πολύχρωμη με 1/2 αβοκάντο, 2 ακτινίδια, γαρίδες, αγγουράκια και 1 κ.σ. σουσάμι και ζυμαρικά χωρίς γλουτένη
Σνακ: 1 κεφίρ και 1 φλ. αποξηραμένα φρούτα (βερίκοκα, σύκα, goji berries) με ξηρούς καρπούς
Βραδινό: Σαλάτα με κινόα και αποξηραμένα φρούτα και 1 μερίδα ψητό στήθος κοτόπουλου

Κυριακή

Πρωινό: Γιαούρτι κατσικίσιο με 3 κ.σ. βρόμη, 1 φλ. μούρα και 1 κ.σ. λιναρόσπορος
Μεσημεριανό: 100 γρ. κοτόπουλο με 100 γρ. κινόα και σαλάτα με κουνουπίδι και παντζάρι
Σνακ: 1 φλ. πράσινο τσάι με 2 μπισκότα βρόμης
Βραδινό: Σαλάτα με κόκκινο λάχανο και σπανάκι, 1 αβγό βραστό, 50 γρ. φέτα άπαχη και 1 φλ. ρόδι με 1 βραστή πατάτα κομμένη

 

 

Με πληροφορίες από shape.gr- Μαρία Αθ. Ψωμά