Τελικά παχαίνουν τα μακαρόνια;

MARY POPPINS
/
4 Ιουνίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Μήπως ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε αυτό τον μύθο;

Στην πραγματικότητα, 1 μερίδα ζυμαρικών (150γρ) αποδίδουν μόλις 220-250 θερμίδες και λιγότερο από 2γρ λίπους! Που το «χάνουμε» λοιπόν και έχουν καταλήξει να θεωρούνται από τα πιο πλούσια θερμιδικά γεύματα;

1. Μήπως το παρακάνεις με την ποσότητα; Όλοι λίγο – πολύ με τα αγαπημένα μας φαγητά χάνουμε το μέτρο και τα μακαρόνια είναι …για πολλούς το αγαπημένο τους φαγητό. Έτσι πολύ συχνά ξεπερνάμε την ποσότητα της μίας μερίδας, καταναλώνοντας πολύ παραπάνω θερμίδες.

2. Τυριά: Για να δώσουμε γεύση στα μακαρόνια, προσθέτουμε μεγάλες ποσότητες τριμμένων τυριών. Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι κι αυτά προσδίδουν αρκετές θερμίδες. Προτίμησε light τυριά και δοκίμασε να μην προσθέτεις πάνω από 2-3 κ. γλυκού τριμμένο τυρί/ μερίδα!

3. Σάλτσες: Λευκές και κόκκινες σάλτσες συνοδεύουν συνήθως το πιάτο με τα μακαρόνια μας. Προσοχή, λοιπόν, στην ποσότητα που θα βάλεις αλλά και στις πρώτες ύλες! Προτίμησε κόκκινη σάλτσα χωρίς πολύ λάδι, σπιτική πέστο βασιλικού ή, ακόμη καλύτερα, μία πηγή πρωτεΐνης? (π.χ. κιμά) που θα σε κρατήσει χορτάτο για περισσότερη ώρα.

4. Λιπαρά: Μήπως τσιγαρίζεις με ? extra βούτυρο ή λάδι τα μακαρόνια σου; Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις κάποια σάλτσα, το στάδιο αυτό είναι μάλλον περιττό. Δοκίμασε να το παρακάμψεις για να κερδίσεις τόσο σε ποιότητα όσο και σε θερμίδες!

Αφού είμαστε, λοιπόν, μακαρονάδες.. ας ξέρουμε τι να κάνουμε!

 

Ευχαριστούμε πολύ την Βάλια Γρηγορίου, Κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved