Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Περαιτέρω ενίσχυση της Συνεργασίας με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου (EUC) με διοικητικά στελέχη του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών παρουσία της Καθηγήτριας ανατομίας και Κοσμήτορος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου Dr. Elizabeth Johnson
POP UP TEAM
/
15 Φεβρουαρίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, ο μεγαλύτερος Ελληνικός Όμιλος Υγείας, στοχεύει στην παροχή καινοτόμων και ποιοτικών υπηρεσιών Υγείας με επίκεντρο τον άνθρωπο. Από την ίδρυσή του και ενεργώντας με μακροπρόθεσμο στρατηγικό ορίζοντα, έχει αποδείξει πως αποδίδει τεράστια βαρύτητα στην εκπαίδευση και την έρευνα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την εφαρμοσμένη ιατρική.

Φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου (EUC) με διοικητικά στελέχη του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών παρουσία της Καθηγήτριας ανατομίας και Κοσμήτορος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου Dr. Elizabeth Johnson

Στο πλαίσιο αυτό έχει συνάψει ήδη από τον Δεκέμβριο του 2023 Μνημόνιο Στρατηγικής Συνεργασίας με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ένα από τα πιο σημαντικά ακαδημαϊκά και ερευνητικά κέντρα της Νότιας Ευρώπης, και είναι μέλος της Galileo Global Education, του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Οργανισμού, με δίκτυο 54 ιδρυμάτων, σε περισσότερες από 80 πανεπιστημιουπόλεις σε 10 χώρες, στο οποίο σπουδάζουν περισσότεροι από 170.000 φοιτητές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι το μοναδικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου που λειτουργεί παράρτημα Ιατρικής Σχολής στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας.

Φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (EUC), κα. Φωτεινή Οφείδου, Οικονομική Διευθύντρια, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης (ΙΔΘ), κα. Φανή Αθανασιάδου – Πιπεροπούλου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής και Επιστημονική Διευθύντρια του (ΙΔΘ), κ. Παύλος Νικολαΐδης, Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου, Παθολόγος- Λοιμωξιολόγος Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ Διευθυντής Παθολογικού-Λοιμωξιολογικού Τμήματος του (ΙΔΘ)

Σε συνέχεια των θετικών εξελίξεων όσον αφορά στη δημιουργία του κατάλληλου νομικού πλαισίου για την ίδρυση και λειτουργία ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα, επιταχύνονται οι διαδικασίες και για την ενεργοποίηση του μεγαλύτερου πυλώνα της σύμπραξης Ομίλου Ιατρικού Αθηνών – Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, που είναι η συνεργασία για πιθανή ίδρυση Ιατρικής Σχολής στην Ελλάδα.

Η ίδρυση Ιατρικής Σχολής στην Ελλάδα αποτελεί όραμα που είχε εξ αρχής ο Πρόεδρος και ιδρυτής του Ομίλου, Δρ. Γ. Αποστολόπουλος, αντανακλώντας τόσο τις αξίες όσο και την αταλάντευτη δέσμευση του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών να βρίσκεται στην αιχμή της επιστημονικής, τεχνολογικής κι ερευνητικής πρωτοπορίας, όντας πάντα «ΈΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ».

Η στρατηγική αυτή συνεργασία έχει πολλούς πυλώνες, όπως η πρακτική εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής στα υψηλής τεχνολογίας και στελεχωμένα με κορυφαίους επιστήμονες νοσοκομεία του Ομίλου στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

από αριστερά: κ. Γιώργος Ζέρδιλας, Γενικός Διευθυντής, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Xρήστος Λιάπης, Ομ. Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής ΕΚΠΑ, Διευθυντής Κλινικής Αγγειακής & Ενδαγγειακής Χειρουργικής & Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Dr. Elizabeth Johnson, Καθηγήτρια ανατομίας, Κοσμήτορας Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου (EUC), Δρ. Κωνσταντίνος Μ. Κωνσταντινίδης, Επιστημονικός Διευθυντής, Διευθυντής Γενικής, Λαπαροσκοπικής, Ογκολογικής και Ρομποτικής Χειρουργικής Κλινικής, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Adjunct Professor of Surgery, Ohio State University, USA Governor του Ελληνικού Τμήματος του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Επιστημονικής Εταιρίας Ρομποτικής Χειρουργικής (CRSA), Καθηγητής κλινικής χειρουργικής (Clinical Professor of Surgery) του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (European University Cyprus – EUC), Τακτικό μέλος της Academy of Master Surgeon Educators του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών, Δρ. Χάρης Πίτταρος, MD PhD, Ειδικός Παθολόγος, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, κ. Γεώργιος Μπουτσιούκος, Σύμβουλος Διοίκησης, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών
από αριστερά: Dr. Elizabeth Johnson, Καθηγήτρια ανατομίας, Κοσμήτορας Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου (EUC), κ. Γιώργος Ζέρδιλας, Γενικός Διευθυντής, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του ομίλου Ιατρικού με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου που αφορά στην πρακτική εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής, τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 ο Όμιλος υποδέχτηκε τη δεύτερη σειρά φοιτητών στην Ελλάδα, υπό τη συνοδεία της κοσμήτορος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Elizabeth Johnson. Κατά το εαρινό εξάμηνο θα ασκηθούν συνολικά (51) φοιτητές στα Νοσοκομεία του Ομίλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή (60) κλινικών εκπαιδευτών.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved