Τρεις αγαπημένες ταινίες με τον William Hurt που πέθανε 71 ετών

POP UP TEAM
/
14 Μαρτίου, 2022
/

Μοιράσου το ...

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών ο βραβευμένος με Όσκαρ για το «Kiss of the Spider Woman» του 1985, ηθοποιός William Hurt.

O Hurt είχε προταθεί τέσσερις φορές για βραβείο Όσκαρ, μεταξύ άλλων δυο φορές για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου με τα «Broadcast News» και «Children of a Lesser God» αλλά και Β’ Ανδρικού για το «A History of Violence».

Το χρυσό αγαλματίδιο το κέρδισε, ωστόσο, για το «Kiss of the Spider Woman» (Το Φιλί της Γυναίκας Αράχνης), στο οποίο είχε υποδυθεί έναν ομοφυλόφιλο άνδρα που μοιράζεται ένα κελί με έναν πολιτικό κρατούμενο στη Βραζιλία. 

Πιο πρόσφατη κινηματογραφική του απόπειρα ήταν για το Marvel Cinematic Universe, όπου υποδύθηκε τον Thaddeus Ross στο «The Incredible Hulk» του 2008. Αργότερα επανέλαβε τον ρόλο στα «Captain America: Civil War», «Avengers: Infinity War», «Avengers: Endgame» και «Black Widow».

«Με μεγάλη θλίψη η οικογένεια Hurt θρηνεί τον θάνατο του William Hurt, αγαπημένου πατέρα και οσκαρικού ηθοποιού, τη 13η Μαρτίου 2022, μία εβδομάδα πριν από τα 72α γενέθλιά του», ανέφερε ανακοίνωση του γιου του Γουίλ που αναπαρήγαγαν μέσα ενημέρωσης. «Πέθανε ειρηνικά, πλαισιωμένος από την οικογένειά του, από φυσικά αίτια», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Τον Μάιο του 2018, είχε διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη σε τελικό στάδιο, πάντως ο γιος του δεν διευκρίνισε εάν αυτή ήταν η αιτία του θανάτου του.

1. BODY HEAT (1981) ‘ Έξαψη’ 

Κυκλοφόρησε στην Ελλάδα στις 9 Απριλίου του 1982 

2. KISS OF THE SPIDER WOMAN (1985) ‘Το φιλί της γυναίκας αράχνης’

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 26 Ιουλίου 1985 στις ΗΠΑ

3. THE BIG CHILL (1983) ‘Η Μεγαλη Ανατριχιλα’

Κυκλορόρησε στις 24 Μαρτίου του 1984 (Ελλάδα)

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved