Arnold Schwarzenegger: «Η επίσκεψη στο Άουσβιτς με ταρακούνησε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στη ζωή μου»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
9 Μαρτίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Επισκέφτηκε το στρατόπεδο συγκέντρωσης και παραδέχτηκε ότι η εμπειρία ήταν «πιο βαριά» από οποιαδήποτε άσκηση που είχε κάνει ποτέ – Ο Arnold Schwarzenegger δεν θα ξεχάσει ποτέ τον συναισθηματικό αντίκτυπο της επίσκεψης στο Άουσβιτς.

Μιλώντας σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο επίσημο κανάλι του στο YouTube με περισσότερους από 1,3 εκατομμύρια συνδρομητές, είπε: «Όταν περπατάς σε ένα μέρος όπως το Άουσβιτς, αισθάνεσαι τεράστιο βάρος. Υπάρχουν παντού υπενθυμίσεις για τη φρίκη που συνέβη εκεί. Να σου πω κάτι. Το βάρος στην πλάτη μου, με χτυπάει περισσότερο από κάθε squat που έχω κάνει και δεν φεύγει ποτέ».

Ο Terminator συνέχισε απευθυνόμενος σε οποιονδήποτε έχει μίσος για κάποιον, βασισμένο αποκλειστικά στη θρησκεία, το φύλο ή τον προσανατολισμό του προτού ισχυριστεί ότι οι Ναζί — που λειτούργησαν χιλιάδες στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του ολοκαυτώματος και σκότωσαν περίπου έξι εκατομμύρια Εβραίους και που τους συμπονούν — είχαν «πλανηθεί» και αποκαλούσαν αυτές τις διακρίσεις «μονοπάτι των αδυνάτων».

Και πρόσθεσε: «Αν έχετε ακούσει κάποιες συνωμοσίες για Εβραίους και σκεφτήκατε, αυτό είναι λογικό για μένα. Θέλω να σας μιλήσω αν βρεθήκατε να σκέφτεστε ότι κάποιος είναι κατώτερος λόγω της θρησκείας του ή του χρώματος του δέρματός του ή του φύλου του. Δεν ξέρω τον δρόμο που σας έφερε εδώ, αλλά έχω δει αρκετούς ανθρώπους να πετούν το μέλλον τους σε ιδεολογίες μίσους. Θέλω, λοιπόν, να σας μιλήσω πριν ανακαλύψετε τις τύψεις σας στο τέλος του μονοπατιού. Εκτός από τις ενοχές και τα τραύματα, ένιωθαν ηττημένοι. Όχι μόνο επειδή έχασαν τον πόλεμο, αλλά και επειδή πιάστηκαν κορόιδα από μια φρικτή ιδεολογία. Τους είπαν ψέματα και τους παρέσυραν σε ένα μονοπάτι που κατέληγε σε μιζέρια… εξέφρασαν την ιδέα ότι ο μόνος τρόπος για να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη ήταν να κάνουν άλλες ζωές χειρότερες. Δεν υπήρξε ποτέ επιτυχημένο κίνημα βασισμένο στο μίσος», επέμεινε ο Schwarzenegger.

«Αν θέλεις να αναπτυχθείς ως άνθρωπος, πρέπει πραγματικά να γίνεις φίλος με τον πόνο. Αγκαλιάστε τη δυσφορία, απολαύστε τον αγώνα. Έχετε δύο μονοπάτια μπροστά σας αυτή τη στιγμή. Ένα από αυτά είναι το πιο δύσκολο σήμερα. Θα είναι εντελώς οδυνηρό. Θα πρέπει να αναγκάσετε τον εγκέφαλό σας να σκεφτεί με νέους τρόπους. Μπορεί να χάσετε κάποιους φίλους που θέλουν να διατηρήσουν τις αδύναμες πεποιθήσεις τους, αλλά καθώς απομακρύνεστε από αυτόν τον θυμό και αυτό το μίσος, τελικά, θα αρχίσετε να αισθάνεστε ενδυναμωμένοι. Θα συνειδητοποιήσετε ότι έχετε τη μεγαλύτερη δύναμη από όλες – τη δύναμη να αλλάξετε τη ζωή σας. Θα είσαι πιο δυνατός από όσο έχεις γνωρίσει ποτέ».

http://www.youtube.com/watch?v=4f5AfPBbH1o

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved