Στο ριμέικ του Vertigo του Άλφρεντ Χίτσκοκ, θα πρωταγωνιστήσει ο Robert Downey Jr.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
24 Μαρτίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Ένα ριμέικ του Vertigo του Άλφρεντ Χίτσκοκ μπορεί να είναι στα σκαριά από την Paramount Pictures, με τον Robert Downey Jr. στο επίκεντρό και τον Steven Knight να γράφει το σενάριο.

Το Vertigo δημιουργήθηκε αρχικά από την Paramount το 1958 και σύμφωνα με το Deadline, η εταιρία που διαχειρίζεται την περιουσία του Hitchcock συμφώνησε με το στούντιο για την δημιουργία της νέας παραγωγής. Στην αρχική ταινία πρωταγωνίστησε ο James Stewart ως John “Scottie” Ferguson, πρώην αστυνομικός και ντετέκτιβ που έπασχε από υψοφοβία και ίλιγγο. Αφού εγκατέλειψε την αστυνομία, ο Ferguson προσλήφθηκε από έναν γνωστό του για να παρακολουθήσει τη γυναίκα του και να ερευνήσει την περίεργη συμπεριφορά της. Ήταν η πρώτη ταινία που χρησιμοποίησε την τεχνική “dolly zoom”, ένα εφέ που παραμορφώνει την οπτική γωνία της κάμερας, μιμούμενο τον ίλιγγο του Ferguson.

Στην νέο remake, ο Robert Downey Jr. θα αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Stewart, καθώς και την παραγωγή μαζί με τη σύζυγό του, Susan Downey, και τους John Davis και John Fox. Δεν είναι το μόνο remake περιόδου με το οποίο ασχολήθηκε ο Downey τα τελευταία χρόνια. O Iron Man και η Susan Downey είναι επίσης παραγωγοί στη σειρά του HBO, Perry Mason, στην οποία ο Downey σχεδίαζε αρχικά να πρωταγωνιστήσει. Αυτό το καλοκαίρι, ο Downey θα εμφανιστεί στην βιογραφική ταινία Oppenheimer του Christopher Nolan.

Ο σεναριογράφος Steven Knight έγραψε την σειρά Peaky Blinders and See και σκηνοθέτησε τις ταινίες Hummingbird, Locke και Serenity. Βρίσκεται επίσης πίσω από τις πρόσφατες προσαρμογές του FX σε κλασικά έργα του Charles Dickens, όπως το A Christmas Carol και το Great Expectations και μάλιστα ήταν ο original δημιουργός του παιχνιδιού Who Wants to Be a Millionaire?

http://www.youtube.com/watch?v=JeBIhF5HomQ

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved