Η Περιφέρεια Θεσσαλίας «σηματοδοτεί την ισότητα» – Φανάρια και πινακίδες κατά της έμφυλης βίας

POP UP TEAM
/
27 Ιουνίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Θεσσαλία: Γυναικείες φιγούρες σε φανάρια και πινακίδες – Μήνυμα υπέρ της ισότητας των φύλων

Γυναικείες φιγούρες σε φανάρια και πινακίδες σήμανσης στη Θεσσαλία, σηματοδοτούν την «ισότητα των φύλων και την εξάλειψη της έμφυλης βίας».

Η αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Περιφέρειας Θεσσαλίας, Λία Ρογγανάκη, παρουσίασε τη νέα πρωτοβουλία με τίτλο: «Σηματοδοτούμε την ισότητα», επισημαίνοντας πως η περιφέρεια είναι η πρώτη που προχωρά σε τέτοια επιλογή.

Στους δρόμους έχουν μπει οκτώ φανάρια με γυναικείες φιγούρες, με τη Λία Ρογγανάκη να τονίζει πως είναι «καιρός να βάλουμε νέους σπόρους (σ.σ. στα παιδιά) και να τους ποτίσουμε και ίσως καταφέρουμε η νέα γενιά να θεωρεί αυτονόητη τη σημερινή πρωτοποριακή συμβολική δράση».

«Αλλάζοντας τους σηματοδότες και τοποθετώντας τη γυναικεία φιγούρα θέλουμε συμβολικά να αναδείξουμε και να μειώσουμε την προκατάληψη-στερεότυπο, μέσω της αλλαγής μιας εικόνας που βλέπουμε κάθε μέρα. Παράλληλα δείχνουμε συμβολικά ότι οι γυναίκες δεν αποκλείονται από το δημόσιο χώρο» τόνισε η ίδια και σημείωσε ότι στόχο αποτελεί «η αλλαγή της κουλτούρας σχετικά με τις αντιλήψεις και τις συμπεριφορές προς το άλλο φύλο και μηδενική ανοχή σε σεξιστικές εκφράσεις ή εικόνες».

Προκειμένου να «περιοριστεί το τραγικό φαινόμενο της έμφυλης βίας, δεν αρκεί η αυστηροποίηση των ποινών. Είναι απαραίτητο να γίνουν ουσιαστικές μεταβολές, είναι θέμα παιδείας και ενσυναίσθησης. Η εκπαίδευση κοριτσιών και αγοριών, από τις μικρές ηλικίες, είναι η καταλληλότερη και πιο αποτελεσματική μακροπρόθεσμα πρόληψη. Όταν όλοι αντιμετωπίσουμε την ισότητα των φύλων ως αναγκαιότητα για την πρόοδο μας, τότε θα εργαστούμε πραγματικά για να το πετύχουμε» υπογράμμισε η ίδια.

 http://www.youtube.com/watch?v=gxCgANOM5kI

Τα οκτώ σημεία που «σηματοδοτούν την ισότητα» είναι τα εξής:

Στην Π.Ε. Λάρισας:

στο δρόμο Λάρισας – Γιάννουλης στο ύψος των Εργατικών Κατοικιών

στην οδό Καρδίτσης στο ύψος των Φυλακών

στη λεωφόρο Καραμανλή στο ύψος του Εμπορικού Κέντρου

Στην Π.Ε. Μαγνησίας:

στα Πλατανίδια

Στην Π.Ε. Τρικάλων:

στο Μεγαλοχώρι

Στην Π.Ε. Καρδίτσας:

στον Πρόδρομο

στον Σταυρό 

στις Εργατικές Κατοικίες Καρδίτσας

Από την Athens Voice

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved