Πρωτοφανείς εικόνες στην Αθήνα: Πολίτες παρασύρονται από τα ορμητικά νερά έξω τον «Ευαγγελισμό»

©Facebook
POP UP TEAM
/
7 Σεπτεμβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Πρωτοφανείς εικόνες για τα δεδομένα της Αθήνας έρχονται στο φως της δημοσιότητες, με την κακοκαιρία Daniel να κάνω χτυπά με σφοδρότητα το κέντρο της πρωτεύουσας.

Στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, έξω από το μετρό του «Ευαγγελισμού», το δυνατό μπουρίνι κατέλαβε εξαπίνης τους πολίτες που πήγαιναν στις δουλειές και στα σπίτια τους και τα ορμητικά νερά, που είχαν σχηματίσει χείμαρρο, παρέσυραν τουλάχιστον τέσσερις εξ αυτών, που κινδύνεψαν μάλιστα με πνιγμό.

Την ίδια ώρα, λίγα μέτρα πιο δίπλα, στον σταθμό «Ευαγγελισμός» του μετρό, επίσης καταγράφηκαν σκηνές άνευ προηγουμένου με τον σταθμό να έχει πλημμυρίσει ενώ το στέγαστρο δεχόταν από τον παρακείμενο δρόμο μεγάλες ποσότητες νερού με αποτέλεσμα να σχηματιστεί καταρράκτης.

Σημειώνεται ότι κανονικά διεξάγονται πλέον τα δρομολόγια του Μετρό σε ολόκληρη τη Γραμμή 1 του Πειραιάς- Κηφισιά, ενώ κλειστός παραμένει προσωρινά ο σταθμός του Μετρό Ευαγγελισμός, λόγω εισροής υδάτων στο ανώτερο επίπεδο του σταθμού από τις εισόδους.

Οι συρμοί, σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ, διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση. Στο δίκτυο του Τραμ σημειώνονται κατά τόπους καθυστερήσεις στα δρομολόγια ανάλογα με την ένταση των καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην Ανατολική Αττική εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης.
Έπειτα από εντολή τροχαίας και πυροσβεστικής, στο Μαρκόπουλο Αττικής, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη συμβολή των οδών Ελπίδος και Παλαιάς, λόγω συσσωρευτής υδάτων.

Αντιθέτως, στην οδό Δεληγιώργη από την πλατεία Καραϊσκάκη εως την Παναγή Τσαλδάρη διακόπηκε η κυκλοφορία λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Πηγή: Athens Voice

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved