Δεν θα κατεδαφιστεί προς το παρόν η έπαυλη της Μέριλιν Μονρόε

©Instagram/ marilynmonroe
POP UP TEAM
/
12 Σεπτεμβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Το τελευταίο σπίτι της Μέριλιν Μονρόε (Marilyn Monroe), το μοναδικό που απέκτησε, προς το παρόν δεν θα κατεδαφιστεί μετά την παρέμβαση των αρμόδιων αρχών του Λος Άντζελες.

Η είδηση ότι οι νέοι ιδιοκτήτες της έπαυλης, στην οποία βρέθηκε νεκρή η ηθοποιός σε ηλικία 36 ετών, κατέθεσαν αίτηση για άδεια κατεδάφισης αμέσως μετά την αγορά προκάλεσε τεράστια κατακραυγή.

Η δημοτική σύμβουλος του Λος Άντζελες Τρέισι Παρκ (Traci Park), δήλωσε ότι δέχτηκε εκατοντάδες τηλεφωνήματα που την προέτρεπαν να σώσει το σπίτι που βρίσκεται στη διεύθυνση 12305 Fifth Helena Drive στην αριστοκρατική γειτονιά Μπρέντγουντ του Λος Άντζελες, αναφέρει το Reuters.

«Δυστυχώς, το υπουργείο Δόμησης και Ασφάλειας εξέδωσε άδεια κατεδάφισης προτού η ομάδα μου και εγώ μπορέσουμε να παρέμβουμε πλήρως και να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα», δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου. Η Παρκ υπέβαλε πρόταση να ξεκινήσει η διαδικασία για τον χαρακτηρισμό του ακινήτου ως ιστορικό πολιτιστικό μνημείο έχοντας oμόφωνα την έγκριση του συμβουλίου, με αποτέλεσμα το Τμήμα Δόμησης της πόλης να ανακαλέσει την άδεια κατεδάφισης. Επίσης με την κίνηση αυτή απαγορεύεται οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή στο ακίνητο.

«Το συντριπτικό συναίσθημα εδώ είναι ξεκάθαρο. Πρέπει να διατηρηθεί ως ένα κρίσιμο κομμάτι της ιστορίας, του πολιτισμού και της κληρονομιάς του Χόλιγουντ και της πόλης του Λος Αντζελες», πρόσθεσε.

Οπως αναφέρει ο Guardian, η διάσημη έπαυλη με την αισθητική πινελιά της ισπανικής Χασιέντας, χτίστηκε το 1929 με την θρυλική Μονρόε να το αγοράζει στις αρχές της δεκαετίας του 1960 για 75.000 δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags :

Μοιράσου το ...

Δείτε ακόμα ...

Nothing found!

It looks like nothing was found here!

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved