Τρεις φυσικοί τρόποι να αντιμετωπίσεις τους κοριούς στο σπίτι

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗ
/
23 Οκτωβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Έχουν γεμίσει οι εφημερίδες με τίτλους που μας προειδοποιούν για την έλευση των κοριών στη χώρα μας. Οι τρόποι να προετοιμαστούμε είναι αρκετοί κι οι περισσότεροι αφορούν επέμβαση με χημικά. Εάν δεν είσαι ιδιαίτερα υπέρ της χρήσης χημικών φαρμάκων υπάρχουν εξίσου αποτελεσματικοί τρόποι να αντιμετωπίσεις τους «καταληψίες» κοριούς.

1. Μαγειρική σόδα

Είναι από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να ξεφορτωθείς τους κοριούς. Η μαγειρική σόδα απορροφά τα επιφανειακά υγρά στο κηρώδες στρώμα του κελύφους ενός κοριού και τoαφυδατώνει. Επιπλέον, οι μικροί κόκκοι μαγειρικής σόδας μπορούν να διεισδύσουν στο κέλυφος των κοριών και να προκαλέσουν εσωτερική αιμορραγία.

Η μέθοδος γύρω από αυτή τη δημοφιλή θεραπεία κοριών DIY είναι να πασπαλίζεις με μαγειρική σόδα γύρω από τις περιοχές που συνήθως κατοικούν οι κοριοί, όπως το στρώμα και την περιοχή γύρω από το κρεβάτι σου Μετά από μερικές ημέρες, πρέπει να το σκουπίσεις με ηλεκτρική σκούπα και να επαναλάβεις τη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι η μαγειρική σόδα είναι μια επιτυχημένη σπιτική θεραπεία για κοριούς. Η μαγειρική σόδα στην πραγματικότητα διασπάται όταν έρχεται σε επαφή με το νερό, επομένως η ιδέα ότι μπορεί να απορροφήσει τα παχύρρευστα υγρά που βρίσκονται στο κέλυφος ενός κοριού είναι αρκετά αμφισβητήσιμη.

2. Ταλκ

Το ταλκ είναι τοξικό για τα ζωύφια και γενικά οποιαδήποτε σκόνη που περιέχει τάλκη.

Υπάρχουν δύο μέθοδοι χρήσης ταλκ για να απαλλαγείς από κοριούς. Αυτές είναι:

-Ρίξε ταλκ γύρω από τις εστίες κοριών, όπως γύρω από τα κουφώματα του κρεβατιού σου ή/και κάτω από τα έπιπλα του υπνοδωματίου σου.

-Δημιούργησε μια παγίδα βάζοντας ταλκ σε ένα μπολ και τοποθετώντας τα κάτω από το κρεβάτι σου. Οι κοριοί θα μπορούν να μπουν στο μπολ αλλά δεν θα μπορέσουν να βγουν.

Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν ότι το ταλκ μπορεί να σε απαλλάξει από τους κοριούς προκαλώντας τους την αφυδάτωση. Αυτό συμβαίνει επειδή η σκόνη δεν είναι αρκετά αιχμηρή για να διεισδύσει στον εξωσκελετό ενός κοριού.

Ωστόσο, η χρήση ταλκ ως μέρος μιας παγίδας κοριών έχει κάποια επιτυχία, αλλά δεν εξαλείφει πλήρως ένα πρόβλημα κοριού.

3. Έλαιο λεβάντας

Το λάδι λεβάντας έχει πολλές χρήσεις στο σπίτι που ποτέ δεν θα φανταζόμασταν. Εδώ και καιρό είναι γνωστό ότι υποστηρίζει το θεραπευτικό σύστημα του ίδιου του σώματος. Μερικές σταγόνες ελαίου λεβάντας είναι καλές για χαλάρωση και ανακούφιση από το στρες. Από την άλλη πλευρά, το λάδι λεβάντας αποδεικνύεται ότι μπορεί επίσης να απωθήσει τους κοριούς εξαιτίας της -τοξικής γι’ αυτούς- μυρωδιάς που παράγει.

Πώς να το κάνεις

Πρέπει να αναμείξεις 10-15 σταγόνες ελαίου λεβάντας με 50 ml νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψέκασέ το απευθείας στις περιοχές όπου φαίνεται η προσβολή από κοριούς.
Μπορεί το λάδι λεβάντας να σκοτώσει τους κοριούς; Το λάδι λεβάντας μπορεί να απωθήσει τους κοριούς από την περιοχή, δεν μπορεί να σημαίνει ότι το πρόβλημα με τον κοριού σας έχει ολοκληρωθεί.

Οι κοριοί μπορεί απλώς να αποφεύγουν την περιοχή όπου ψεκάζεις το λάδι λεβάντας. Στη συνέχεια, θα απομακρυνθούν και θα μετακινηθούν για να βρουν ένα άλλο σημείο στο σπίτι κατάλληλο για ζευγάρωμα και αναπαραγωγή.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved