Τι καταγγέλλει πρώην εθελοντής για τον Κ. Πολυχρονόπουλο

©EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
POP UP TEAM
/
1 Φεβρουαρίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Νέες καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον δημιουργό της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο. Εθελοντής που βρέθηκε στον χώρο της κοινωνικής κουζίνας για έναν χρόνο αναφέρεται στη διαχείριση που γινόταν από τον Πολυχρονόπουλο για τα τρόφιμα που έφταναν από δωρεές.

«Ήμουν εθελοντής έναν χρόνο στον “Άλλο Άνθρωπο” και αυτό που αντίκριζα ήταν εντελώς εξωπραγματικό για μένα. Θα μιλήσω για τα ψώνια που έφερνε ο κόσμος επί καθημερινής βάσης με κρέατα, τρόφιμα και άλλα είδη, για να τα παίρνουν οι άνθρωποι που είχαν ανάγκη, και τα οποία δεν τα έδιναν. Mας έλεγαν να μην δίνουμε τίποτα σε κανέναν, μόνο σε άτομα του οικογενειακού κύκλου του. Το φαγητό γινόταν από προϊόντα που μας έφερνε ο κόσμος. Το κρέας το μοίραζαν σταδιακά άτομα του οικογενειακού του κύκλου, αμφιβάλλω αν είχαν αγοράσει ποτέ κρέας», είπε ο εθελοντής στο Mega και πρόσθεσε:

«Με όποιον δεν άκουγε αυτά που ήθελε, ο Πολυχρονόπουλος είχε μία στάση επιθετική, να φωνάζει και να βρίζει. Αναφορικά με τα χρήματα, παρουσίαζαν κάποια κουτιά σε διάφορα μαγαζιά και αυτά που μαζεύονταν, όταν τα έφερναν στην “Κοινωνική Κουζίνα” τα μοιράζονταν μεταξύ τους τα άτομα που δούλευαν στην “Κοινωνική Κουζίνα” και σταματούσε εκεί».

Στη συνέχεια περιέγραψε ένα περιστατικό, το οποίο όπως υποστηρίζει ήταν για εκείνον το «κερασάκι στην τούρτα». «Όταν αντίκρισα αυτό το περιστατικό ότι ήθελαν να πάνε στα μπουζούκια και με έστειλαν εμένα και ένα συγγενικό τους πρόσωπο να τραβήξουμε χρήματα για να πάνε σε γνωστό νυχτερινό κέντρο και να κάνουν λογαριασμό 7.500 ευρώ, ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Όταν ήρθα απέναντι στο κομμάτι να το αποκαλύψω, με απείλησαν και επειδή έχω παιδιά φοβόμουν μην συμβεί κάτι. Με απείλησαν και μου είπαν ότι θα μου σπάσουν τα πόδια. Τα άτομα που μου το είπαν δεν φημίζονται για την καλή τους φήμη. Έρχονταν πολλές φορές στη δράση, όχι συνέχεια όμως», αποκάλυψε.

Ο εθελοντής που μίλησε στο Mega περιέγραψε επίσης ένα ακόμη περιστατικό που προκαλεί αίσθηση: «Το άλλο περιστατικό αφορά σε μία δωρεά ενός Ελληνοαμερικάνου που θα έδινε 140.000 ευρώ. Εγώ ήμουν εκεί γιατί είχα ένα πρόβλημα έξωσης και για να μου δίνουν τρόφιμα έπρεπε να κάνω τον εθελοντή εκεί. Όταν ήρθε ο Ελληνοαμερικάνος και με ρώτησε τα προβλήματά μου, τους είπα το πρόβλημα μου, και μου είπε να μην αγχώνομαι και ότι αυτά τα χρήματα που έχουν μεταφερθεί στον «Άλλο Άνθρωπο» είναι καθαρά για απλήρωτα ενοίκια και για λογαριασμούς ρεύματος και νερού, οπότε μου είπε ότι θα βοηθηθώ από εκεί. Μόλις έφυγε εκείνος ο άνθρωπος και ρώτησα τον Πολυχρονόπουλο για τα χρήματα αυτά γιατί πιεζόμουν οικονομικά, μου είπε ότι δεν υπάρχουν χρήματα και ότι το καλό για μένα είναι να σηκωθώ να φύγω από την “Κοινωνική Κουζίνα”».

«Φυσικά και θα καταθέσω αν κληθώ από τις Αρχές. Περίμενα να γίνουν οι αποκαλύψεις, για να βγω να το πω, φοβόμουν μόνος μου. Και εκείνος και συγγενικό του πρόσωπο τζόγαραν μέσω τηλεφώνου. Τους έχω δει προσωπικά. Και τα περνούσαν εκείνη τη στιγμή τα χρήματα. Μόλις τα έχαναν απλά έβγαιναν έξω από την κοινωνική κουζίνα. Έχει παίξει αρκετά χρήματα. Τελευταία φορά που έπαιζε μέσω κινητού σε λογαριασμό που είχε πάνω από 1.500 ευρώ και τα “πατήματά” του ήταν άνω των 2 ευρώ».

Τι ισχυρίζεται ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος
http://www.youtube.com/watch?v=jg0GrMGH6A8

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved