Το Facebook πριν από λίγες ώρες «κατέβασε» τo videoclip του τραγουδιού «Αλλιώτικο παιδάκι» για τον Ζακ Κωστόπουλο.
Το τραγούδι γράφτηκε τις τελευταίες μέρες του 2018 λίγους μήνες μετά την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου στην Ομόνοια από τον Παύλο Παυλίδη.
Ο τραγουδοποιός έγραψε στίχους και μουσική για τον νεαρό που δολοφονήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας.
Μερικά πλάνα όμως του videoclip για τον Ζακ Κωστόπουλο που έχει σκηνοθετήσει η Μαρίνα Δανέζη οδήγησαν το Facebook στην λογοκρισία του.
Πιο συγκεκριμένα εικόνες γυναικείων μαστών ανήκουν στα «απαγορευμένα» της πλατφόρμας. Μόνες εξαιρέσεις οι περιπτώσεις θηλασμούς, πολιτικής διαμαρτυρίας και τέχνης.
Το γεγονός κατήγγειλε η Μαρίνα Δανέζη στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook. Η ίδια αναρωτιέται πως ένα τραγούδι για την διαφορετικότητα και τον Ζακ Κωστόπουλο δεν θεωρείται πολιτική διαμαρτυρία.
Αναλυτικά η ανάρτηση
«Σήμερα το Facebook «κατέβασε» το βίντεοκλιπ που σκηνοθέτησα για το τραγούδι του Pavlos Pavlidis «Ένα αλλιώτικο παιδάκι» απο την σελίδα Justice For Zak/Zackie.
Το Facebook θεωρεί παραβίαση την εικόνα των γυναικείων μαστών. «Εξαιρούνται» οι εικόνες θηλασμού, πολιτικής διαμαρτυρίας ή τέχνης.
#FreeTheNipple #Justice4ZakZackie
Ένας χρόνος από τη δολοφονία
Το συγκεκριμένο γεγονός έρχεται λίγες μόνο μέρες από την επέτειο δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου.
Στις 21 Σεπτεμβρίου ένα ετερόκλητο πλήθος πραγματοποίησε πορεία στο κέντρο της Αθήνας στην μνήμη του. Πορείες και εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.
Με κεντρικό σύνθημα «12 μήνες χωρίς εκείνη, η Zackie απαιτεί δικαιοσύνη», μέλη της πρωτοβουλίας Justice For Zak/Zackie και της ανοιχτής συνέλευσης για τον Ζακ/τη Zackie καθώς και ΛΟΑΤΚΙ συλλογικότητες, οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν αρχικά στην οδό Γλάδστωνος, στο σημείο όπου ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο Ζακ Κωστόπουλος, φώναξαν συνθήματα και πραγματοποίησαν δράσεις, με σπρέι και πανό.
«Θα αγωνιστούμε για να δικαιωθούν οι μνήμες των δολοφονημένων αδερφών μας, του Ζακ, του Παύλου, της Ελένης, του Πετρίτ και όλων αυτών που «δε χώρεσαν» στις πατριαρχικές και ρατσιστικές ιεραρχήσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ανοιχτή συνέλευση για τον Ζακ / τη Zackie.