«Ειδική ρύθμιση» του αντικαπνιστικού ζητά αντιπεριφερειάρχης στη βόρεια Ελλάδα λόγω κρύου

POP UP TEAM
/
11 Ιανουαρίου, 2020

Ειδική ρύθμιση στον αντικαπνιστικό νόμο για τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ζητά ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Βενετίδης, επικαλούμενος το κρύο. 

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στο τοπικό Evros-news.gr, υποστηρίζει πως έχει γίνει αποδέκτης έντονων παραπόνων «όχι μόνο από καταστηματάρχες, αλλά και από τον απλό κόσμο, τους ανθρώπους οι οποίοι καπνίζουν και δεν μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους», γιατί είναι υποχρεωμένοι να κάθονται έξω βάσει του αντικαπνιστικού νόμου που τέθηκε σε ισχύ. 

Κατά τον ίδιο, το ίδιο πρόβλημα υφίσταται τόσο σε καπνιστές, θαμώνες χώρων εστίασης στον Έβρο όσο και στις υπόλοιπες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και της Βόρειας Ελλάδας, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν τον χειμώνα. Όπως λέει ο κ.Βενετίδης οι κατασκευές που προβλέπονται για τους καπνίζοντες, πρέπει βάσει νόμου να έχουν δύο ανοίγματα αριστερά και δεξιά, με αποτέλεσμα οι καπνιστές να στέκονται στο κρύο.

«Το πρόβλημα είναι πολύ έντονο στις περιοχές μας, γιατί ο χειμώνας είναι βαρύς. Κάτι που δεν ισχύει στη νότια Ελλάδα, αφού εκεί τα πράγματα είναι καλύτερα όσον αφορά τις θερμοκρασίες και θα πρέπει η Κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο ώστε υπάρξει μία ειδική ρύθμιση για τις περιοχές μας. Γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα τόσο για τον κόσμο που θέλει να βγει έξω και να πάει να πιει τον καφέ του ή να φάει, όσο και για τους καταστηματάρχες», υποστηρίζει ο αντιπεριφερειάρχης υγείας. 

Κλείνοντας, εκτιμά πως πολύς κόσμος επιλέγει να μείνει στο σπίτι και να παραγγέλνει τον καφέ του, εξαιτίας του αντικαπνιστικού νόμου.

 

Με πληροφορίες από Evros-news.gr, lifo.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved