Κρήτη: Έδωσαν πρόστιμο σε ‘άστεγο’ επειδή κυκλοφορούσε έξω

POP UP TEAM
/
3 Απριλίου, 2020

Ακόμα μία σοβαρή καταγγελία για παραλογισμό στην επιβολή προστίμων σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας έρχεται στη δημοσιότητα από την Κρήτη. Αυτή τη φορά στο Ρέθυμνο θύμα της αυστηρότητας των ελεγκτικών μηχανισμών φαίνεται πως έπεσε ένας άστεγος, στον οποίο βεβαιώθηκε πρόστιμο επειδή «παραμένει σε χώρους εξωτερικούς».

Η καταγγελία έγινε στην ιστοσελίδα της Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου από κάτοικο του Ρεθύμνου, ενώ ήδη αναζητούνται εθελοντές δικηγόροι να αναλάβουν τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Στην καταγγελία μάλιστα δημοσιεύεται και το έγγραφο της κλήσης που δόθηκε στον άστεγο από τον αστυνομικό του Τμήματος Τροχαίας Ρεθύμνου ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η καταγγελία επιβεβαιώνεται και από κατοίκους της Πλατείας Μικρασιατών, στο κέντρο του Ρεθύμνου όπου έλαβε χώρα το περιστατικό.

prostimoseastegjpg

Μόλις σήμερα (2/4) η «Εφ.Συν.» αναδείκνυε σε ρεπορτάζ της το γεγονός ότι οι ευάλωτες ομάδες φαίνεται να πέφτουν εύκολα θύματα του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας το οποίο πλέον λαμβάνει εισπρακτικό χαρακτήρα.

 Ειδικά στην Κρήτη έχουν ήδη καταγραφεί αρκετές περιπτώσεις αυθαιρεσίας εις βάρος πολιτών λόγω του υπερβάλλοντος ζήλου των αστυνομικών οργάνων.

Update: Παρασκευή 13:10 μ.μ.

Τις τελευταίες ώρες διακινούνται πληροφορίες ότι η είδηση είναι κατασκευασμένη ή ότι ο άνθρωπος στον οποίο επιβλήθηκε το πρόστιμο δεν είναι άστεγος, αλλά «άτομο με γνωστή παραβατική συμπεριφορά».

Όπως αναφέρουν πηγές της «Εφ.Συν.» από το Ρέθυμνο, το πρόστιμο όντως έχει επιβληθεί και η εικόνα της κλήσης με την ένδειξη «άστεγος» είναι πραγματική. Σε νεότερη ενημέρωση από το Ρέθυμνο, αναφέρεται πως ο άνθρωπος στον οποίο επιβλήθηκε το πρόστιμο, είναι τοξικοεξαρτημένος και πράγματι δε διαθέτει μόνιμο τόπο κατοικίας, αλλά διαμένει σε διάφορα σπίτια ή πρόχειρα καταλύματα στην πόλη.

Μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ο δήμαρχος του Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, αφενός επιβεβαιώνει την επιβολή του προστίμου, αλλά και τη διαγραφή του, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν. «Έκανα και εγώ παρέμβαση στην Τροχαία Ρεθύμνου για να σβηστεί το πρόστιμο, αλλά όπως με ενημέρωσα,ν το είχαν ήδη σβήσει», λέει στην «Εφ.Συν.».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες γίνεται προσπάθεια από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου και από άλλες συλλογικότητες και φορείς, ώστε να βρεθεί μόνιμο κατάλυμα για τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ουσία της υπόθεσης ότι δηλαδή οι ευάλωτες ομάδες βρίσκονται στο στόχαστρο των ελέγχων (είτε άστεγος, είτε τοξικοεξαρτημένος ήταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος ή και τα δύο), παραμένει και δημιουργεί προβληματισμό.

 

Με πληροφορίες από kriti.efsyn.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved