Ο Σωτήρης Τσιόδρας στέλνει το δικό του μήνυμα κατά της ενδοοικογενειακής βίας: «Να προλάβουμε τη βία παντού»

POP UP TEAM
/
12 Απριλίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Στα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας, που έχουν αυξηθεί εν μέσω της καραντίνας, αναφέρθηκε ο λοιμωξιολόγος Σωτηρής Τσιόδρας. 

Πριν από λίγες ημέρες, ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες είχε απευθύνει έκκληση προς τις κυβερνήσεις να προστατεύσουν τις γυναίκες, καθώς πληθαίνουν οι αναφορές για αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας εν μέσω του κορωνοϊού. 

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο Σωτήρης Τσιόδρας έστειλε το δικό του μήνυμα κατά τις ενδοοικογενειακής βίας. «Είναι ένας ιός που μας περιορίζει και μας κάνει να κρατούμε αποστάσεις, αλλά δεν πρέπει να καταργεί την κατανόηση για τις δυσκολίες του διπλανού μας, μέσα ή έξω από το σπίτι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο των σημερινών ανακοινώσεων για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

 «Τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας είναι απαράδεκτα. Θα προτιμούσα χίλιες φορές να περπατήσω έξω για να καταπραΰνω έναν τυχόν ανεπίτρεπτο θυμό, κι ας πάρω πρόστιμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

«Να μην κάνουμε περισσότερο κακό από ό,τι καλό στους κοντινούς μας ανθρώπους, όπως ακούγεται όλο και περισσότερο από όλο τον κόσμο. Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν χώρο στην Ελλάδα του 2020. Μαζί μπορούμε και πρέπει να προλάβουμε τη βία παντού», υπογράμμισε ο καθηγητής.

 

via

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved