Φινλανδία: Η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου

Φινλανδία: Η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου – ©Unsplash/tapio-haaja
POP UP TEAM
/
22 Μαρτίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Για 7η συνεχόμενη φορά, η Φινλανδία είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΟΗΕ για την Παγκόσμια Ευτυχία που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στην εν λόγω λίστα ξεχωρίζουν για ακόμα μία χρονιά οι σκανδιναβικές χώρες με τη Δανία, την Ισλανδία και τη Σουηδία να ακολουθούν στις επόμενες τρεις θέσεις της κορυφής και τη Νορβηγία λίγο πιο πίσω στην 7η θέση.

Δανία, Λιμάνι της Κοπεγχάγης – ©Unsplash/nick-karvounis

Σύμφωνα με την έρευνα του UN Sustainable Development Solutions Network στην οποία συμμετείχαν 143 χώρες η Ελλάδα κατατάσσεται φέτος στην 64η θέση, υποχωρώντας έξι θέσεις σε σχέση με το 2023 όταν είχε βρεθεί στην 58η θέση της λίστας.

Σημαντική πτώση παρατηρήθηκε για τις ΗΠΑ και την Γερμανία, οι οποίες έχουν πέσει κάτω από τις 20 πιο ευτυχισμένες χώρες, εξασφαλίζοντας την 23η και 24η θέση αντίστοιχα. Ακόμη, από την περίοδο 2006-2010 πτώση καταγράφουν επίσης σταθερά το Αφγανιστάν, ο Λίβανος και η Ιορδανία.

Στον αντίποδα, Κόστα Ρίκα και Κουβέιτ κατάφεραν να μπουν στην πρώτη 20άδα και να πάρουν την 12η και 13η θέση αντίστοιχα. Άξια αναφοράς είναι και οι αξιοσημείωτες αυξήσεις που έχουν σημειώσει χώρες της Ανατολικής Ευρώπης όπως η Σερβία, η Βουλγαρία και η Λετονία.

Να σημειωθεί πως η «ευτυχία» στην εν λόγω κατάταξη καθορίζεται από τις προσωπικές αξιολογήσεις των πολιτών με βάση το κατά πόσο ικανοποιημένοι είναι από τη ζωή τους, μαζί με παράγοντες όπως:

  • Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ,
  • Η κοινωνική υποστήριξη,
  • Το προσδόκιμο υγιούς ζωής,
  • Η ελευθερία,
  • Η γενναιοδωρία και
  • Η διαφθορά

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved