Έτσι θα είναι πιθανόν το καλοκαίρι μας: Πως θα κάνουμε διακοπές φέτος

POP UP TEAM
/
21 Απριλίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Όπως όλα δείχνουν θα τηρήσουμε τις αποστάσεις ακόμα και στις παραλίες. Κοινώς, ξεχνάμε τα στριμωξίδια και τον χαμό σε δημοφιλείς πλαζ. Οι ειδικοί επιστήμονες μας προετοιμάζουν για καλοκαίρι με τον κορονοϊό.

Πώς μεταφράζεται αυτό σε μέτρα;

Πετσέτες κάθε 1,5 ή 2 μέτρα στις οργανωμένες πλαζ και συνεχές πλύσιμο των χεριών. Επιπλέον, μάλλον θα χρειασθεί να φορέσουμε μάσκες σε κλειστούς χώρους.

Το ιδιαίτερα ευχάριστο βέβαια νέο είναι πως θα κάνουμε διακοπές, καλώς εχόντων των πραγμάτων.

“Οργανωμένες πλαζ, εφόσον υπάρχει απόσταση μεταξύ των πελατών θα επιτραπούν. Αλλά εφ’ όσον θα υπάρχει απόσταση. Δεν θα είναι η πετσέτα του ενός δίπλα στην πετσέτα του άλλου. Αυτό δεν θα το δούμε, αυτό το καλοκαίρι τουλάχιστον”, δήλωσε πρόσφατα ο παθολόγος – λοιμωξιολόγος, Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών του ΕΚΠΑ, Νικόλαος Σύψας.

Αντίθετα, πιο ελεύθερο θα είναι το μοναχικό μπάνιο, μακριά από πολύβουες πλαζ.

“Νομίζω η μαγική λέξη εδώ είναι “απόσταση” και μέτρα ασφαλείας, δηλαδή προσωπικά μέτρα προστασίας των ανθρώπων και προστασίας βέβαια της δημόσιας Υγείας. Εντάξει, δεν έχει έρθει η ώρα ακόμα για τα μπάνια. Και το μπάνιο βέβαια, σε μια περιοχή που δεν έχει κόσμο, έχει και πάρα πολύ μικρό κίνδυνο”, σημειώνει ο καθηγητής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Σύψας σημειώνει σχετικά για το φετινό καλοκαίρι:

“Θα είναι διαφορετικό απ’ όλα τα προηγούμενα που ξέραμε, δεν θα υπάρχει μαζικός τουρισμός, θα πρέπει να κρατάμε τις αποστάσεις. Πρέπει να ζούμε κοιτάζοντας γύρω μας, να μην πλησιάζουμε άλλους συνανθρώπους μας πάνω από δύο μέτρα. Θα πρέπει να απολυμαίνουμε τα χέρια μας, θα πρέπει να μην αγγίζουμε το πρόσωπό μας. Θα πρέπει να φοράμε μάσκες όταν μπαίνουμε σε χώρους όπου υπάρχει κόσμος, όπως είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ή τα καταστήματα. Άρα θα είναι όλα πολύ διαφορετικά απ’ όσο ξέραμε μέχρι πέρυσι”, δήλωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης.

Τουρίστες με ελεγχόμενη είσοδο;

Σκέψεις να υπάρξει ελεγχόμενη είσοδος τουριστών στη χώρα με προϋποθέσεις, εξετάζουν οι αρμόδιοι επιστήμονες. Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα είναι αναπόφευκτοι και δεν θα επιτρέπεται να περνούν τα σύνορα της Ελλάδας τουρίστες από χώρες με μεγάλη επιδημική δραστηριότητα.

“Θα υπάρχουν ταξιδιωτικές οδηγίες, οι οποίες συνεχώς θα αναθεωρούνται ανάλογα με την επιδημία σε άλλες χώρες. Επίσης, θα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ζητάμε αποτελέσματα τεστ από ανθρώπους πριν μπουν στην Ελλάδα. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα το δούμε τις επόμενες εβδομάδες, να δούμε δηλαδή κατά πόσον τα τεστ θα είναι τόσο ευρέως διαθέσιμα, έτσι ώστε να μπορούμε να απαιτούμε τεστ από όλους τους εισερχόμενους τουρίστες”, ανέφερε ο κ. Σύψας.

Σε ύψιστη ετοιμότητα θα βρίσκονται και οι υγειονομικές υπηρεσίες.

 

Με πληροφορίες από thetoc

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved