Καιρός: Πώς θα κινηθεί το «εξπρές» κύμα κακοκαιρίας

Καιρός – ©Unsplash/wolfgang_hasselmann
POP UP TEAM
/
18 Απριλίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Έρχονται ισχυρές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 10 βαθμούς κελσίου, ενώ η ΕΜΥ να εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, προειδοποιώντας για ένα ισχυρό, αλλά σύντομο «κύμα» κακοκαιρίας.

Οι μετεωρολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την επερχόμενη κακοκαιρία η οποία αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας, με τον «πολικό αεροχείμαρρο», όπως δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα, να αλλάζει σημαντικά το σκηνικό του καιρού.

Τσατραφύλλιας: Η πρόγνωση για τις περιοχές που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, γνωστοποίησε τις περιοχές που πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή για ενδεχόμενο αιφνίδιας πλημμύρας ή κατολίσθησης ( κυρίως οι ευάλωτες περιοχές ).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει:

Παρασκευή μεσημέρι (μετά τις 15.00) μέχρι ξημερώματα Σαββάτου (01.00-02.00):
-Ήπειρος,Αιτωλοακαρνανία,Β.Ιόνιο,Θεσσαλία( όλες οι επιβαρυμένες περιοχές),Γρεβενά,Κοζάνη,Καστοριά,Φλώρινα,Σποράδες.β.Εύβοια,Φθιώτιδα,Λέσβος,Χίος.

Σάββατο ξημερώματα μέχρι μεσημέρι (12.00):

Μαγνησία,β.Εύβοια,Σποράδες,Χαλκιδική,αν.Αιγαίο ,Δωδεκάννησα

Υ.Γ:
-δυνητικά σε παραθαλλάσιες περιοχές μπορεί να εκδηλωθούν υδροσίφωνες και ανεμοστόβιλοι.

-Η Αττική δεν φαίνεται προς το παρόν να επηρεάζεται ιδιαίτερα.

Μαρουσάκης: Έρχεται κακοκαιρία με βροχές και χιόνια

Μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνει λόγο για έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ημέρες, αρχής γενομένης από την Παρασκευή και αναφέρει ότι το κύμα κακοκαιρίας θα φέρει χαλάζι, κεραυνούς, ανεμοστρόβιλους και θυελλώδεις ανέμους.

 

Χριστίνα Ρήγου: Απομακρύνεται η αφρικανική σκόνη
Την Πέμπτη 18/4, όπως επισημαίνει η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου, λίγες βροχές θα διατηρηθούν, ενώ η ατμόσφαιρα θα είναι πιο καθαρή από την αφρικανική σκόνη, καθώς θα έχει απομακρυνθεί από τη χώρα.

Προβλέπεται αυξημένη συννεφιά και βροχές μικρής έντασης στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, και ακόμα πιο διάσπαρτες και ασθενείς θα είναι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Μάλιστα από το μεσημέρι οι ψιχάλες στο ανατολικό Αιγαίο θα σταματήσουν και τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα.

Στην υπόλοιπη χώρα, στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος, με αρκετή ηλιοφάνεια. Μόνο το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα μικρή πτώση και θα πέφτει σταδιακά καθημερινά τις επόμενες ημέρες. Την Πέμπτη θα φτάσει το μεσημέρι τους 20 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, 22 βαθμούς στα βόρεια, τους 24 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά στους 20-24 βαθμούς Κελσίου οι μέγιστες στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί 5-6 μποφόρ. Στο Αιγαίο δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4-6, στα νότια θαλάσσια τμήματα πιο ισχυροί έως 7 μποφόρ.

Στη ραγδαία μεταβολή του καιρού αναφέρθηκε στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος. Όπως είπε, πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα, από την Παρασκευή το μεσημέρι μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι. «Είναι ένα σύστημα το οποίο θα επηρεάσει από τα δυτικά προς τα ανατολικά και θα σαρώσει όλη τη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το βράδυ της Παρασκευής θα βρέξει και στην Αττική, ωστόσο, δεν φαίνεται ότι το νερό θα είναι τέτοιο που θα προκαλέσει προβλήματα» πρόσθεσε.

«Από τη Θεσσαλονίκη και ανατολικότερα, μέχρι την Αλεξανδρούπολη, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για πλημμύρες καθώς τα φαινόμενα θα έχουν ένταση και διάρκεια» υπογράμμισε. Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, μέσα σε αυτό το 24ωρο (Παρασκευή – Σάββατο μεσημέρι) τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, η Λήμνος, η Χίος, η Λέσβος, η Σάμος και η Ικαρία θα δεχτούν μεγάλα χιλιοστά βροχής.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved