Καθηγητής Σύψας: Γάμοι με αποστάσεις και αντισηπτικά σε κάθε τραπέζι

POP UP TEAM
/
27 Απριλίου, 2020

Φτάσαμε μέχρι εδώ μα πόνο και θυσίες και δεν πρέπει να έχουμε επιδημιακή ανάκαμψη” είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας της Ιατρικής σχολής Αθηνών, Νίκος Σύψας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Σε αναμονή της ανακοίνωσης του σχεδίου της κυβέρνησης, ο καθηγητής τόνισε ότι μας περιμένει ένας μαραθώνιος, ενώ μετά από δυο εβδομάδες μετά το πρώτο άνοιγμα θα πρέπει να γίνει τσεκ για να διαπιστωθεί αν οδηγούμαστε με ασφάλεια στην αποκλιμάκωση της κρίσης του κορονοίού, ενώ σημείωσε ότι κάτι διαφορετικό θα ήταν καταστροφικό για την κοινωνία.

Σε ότι αφορά την υποχώρηση του ιού λόγω καλοκαιριού, ο καθηγητής τόνισε ότι σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε από τους άλλους έξι κορονοϊούς, περιμένουμε υποχώρηση το καλοκαίρι, αν ο κορονοϊός συμπεριφερθεί όπως και οι άλλοι θα έχουμε πολύ λιγότερη μεταδοτικότητα.

Για τα σχολεία

“Σε κάθε περίπτωση αν ανοίξουν οι μικρότερες τάξεις θα γίνει με κανόνες. Ίσως είναι μια ευκαιρία τώρα που θα ανέβει η θερμοκρασία και θα ανοίξουν τα παράθυρα να δούμε τη συμπεριφορά του ιού και να μην περιμένουμε το φθινόπωρο που θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα” είπε ο καθηγητής Σύψας.

“Πυρετός” συσκέψεων: Πώς θα γίνει η άρση των μέτρων – Το “αγκάθι” των σχολείων

“Αν το επιλέξει η πολιτική ηγεσία θα είναι ένας τρόπος να μάθουν και τα σχολεία να λειτουργούν σωστά. Πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις και το υπουργείο έχει εκατομμύρια λεπτομέρειες να ρυθμίσει. Τα παιδιά που έχουν ευπαθείς ομάδες στο σπίτι ίσως μείνουν και αυτά να παρακολουθούν μαθήματα με τηλεδιάσκεψη”.

Για τις συναθροίσεις

“Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν, αλλά θα πρέπει να τηρηθούν κάποιοι κανόνες. Για παράδειγμα, οι καλεσμένοι σε γάμους θα πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους και θα πρέπει να υπάρχουν αντισηπτικά σε κάθε τραπέζι” ανέφερε και πρότεινε πως ο αριθμός των καλεσμένων θα πρέπει να είναι σχετικά μικρός και κάτω από 250 άτομα.

Μιλώντας για τα εστιατόρια, τα καφέ και τα μπαρ που αναμένεται να ανοίξουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, ο κ. Σύψας τόνισε: “Θα υπάρχουν πολύ λιγότερα τραπέζια μέσα και κάποια περισσότερα έξω, που είναι πιο ασφαλές. Επίσης, θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός πελατών ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα”.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, thetoc

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved