Έρευνα: Σχεδόν οι μισοί Έλληνες σχεδιάζουν να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές 

POP UP TEAM
/
27 Απριλίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Το σχέδιο για την επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα, μετά τον κορωνοϊό, θα ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα, αλλά ήδη σχεδόν οι μισοί Έλληνες σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με έρευνα του ΠΑΜΑΚ.

Το 47% απάντησε ότι σχεδιάζει να κάνει διακοπές φέτος το καλοκαίρι, σύμφωνα με διαδικτυακή έρευνα του Εργαστηρίου Μάρκετινγκ MARLAB του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Οι περισσότεροι, το 65%, σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές τον Αύγουστο, το 25% προτιμά τον Ιούλιο και το 10% τον Σεπτέμβριο.

Από το 19% που απάντησαν ότι δεν θα κάνουν διακοπές, το 36% δήλωσε ότι αυτό θα γίνει λόγω έλλειψης χρημάτων, το 32% εξαιτίας του κορωνοϊού και το 22% λόγω φόρτου εργασίας. 

Από αυτούς που απάντησαν ότι θα κάνουν διακοπές, η συντριπτική πλειονότητα δήλωσε ότι θα μείνουν στην Ελλάδα (90%). Το 7% απάντησε ότι επιλέγει Ελλάδα και εξωτερικό ενώ μόνο το 3% επιλέγει το εξωτερικό. 

Το «μπάτζετ» των διακοπών 

Το 50% θεωρεί ότι θα ξοδέψει φέτος τα ίδια ποσά που δαπάνησε στις περσινές καλοκαιρινές διακοπές. 

Το 41% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα ξοδέψουν 301-600 ευρώ το άτομο, το 35% θα δαπανήσει έως 300 ευρώ, το 15% σκοπεύει να διαθέσει για τις διακοπές του 601-900 ευρώ και το 8% θα χαλάσει πάνω από 900 ευρώ το άτομο για τις διακοπές.

Σε ότι αφορά στη διαμονή τους, το 46% δηλώνει ότι θα μείνει σε ξενοδοχείο, το 14% σε σπίτι φίλων, το 29% στο εξοχικό ή πατρικό τους και το 19% σε Airbnb.

Η έρευνα έγινε στις 23-25 Απριλίου, διαδικτυακά. Στο ερωτηματολόγιο απάντησαν 840 άτομα εκ των οποίων το 31% ήταν άντρες και το 69% γυναίκες.

 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved