Γαλάζια Σημαία 2024: Βραβεύτηκαν 625 παραλίες της Ελλάδας

©(EUROKINISSI/ ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ)
POP UP TEAM
/
24 Μαΐου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Σε μία ιδιαίτερη τελετή της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα, ανακοινώθηκαν σήμερα οι 625 βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία παραλίες της Ελλάδας για το 2024.

Οι Βραβεύσεις των ακτών στην Ελλάδα αυξάνονται κάθε χρόνο. Συνολικά, στο Πρόγραμμα συμμετέχουν μαζί με την Ελλάδα, 52 χώρες. Η Ελλάδα κατέχει το 15% των βραβευμένων διεθνώς ακτών.

Πρώτη η Χαλκιδική με 104 Γαλάζιες Σημαίες
Πρώτος νομός στην Ελλάδα αναδείχθηκε ο νομός Χαλκιδικής, με 104 σημαίες και η Περιφέρεια της Κρήτης διατηρεί την πρώτη θέση με 146 σημαίες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 4.252 ακτές, 733 μαρίνες και 141 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Η ετήσια αναγγελία των βραβευμένων με τη Γαλάζια Σημαία ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών της χώρας μας πραγματοποιήθηκε σήμερα (24.5) στην ακτή Ανάσταση Καλαμάτας, σε δύο φάσεις. Το πρωί πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εκπαιδευτικού χαρακτήρα στη βραβευμένη παραλία, με τη συμμετοχή περισσότερων από εκατό παιδιών και εκπαιδευτικών από σχολεία της περιοχής. Τα παιδιά συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια και παρακολούθησαν ναυαγοσωστική επίδειξη από τη Ναυαγοσωστική Σχολή AQUA RESCUE υπεύθυνη για τη ναυαγοσωστική κάλυψη του Δήμου Καλαμάτας.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved