Ο ιδρυτής της Tesla, Ελον Μασκ, κατάφερε με ένα και μόνο τιτίβισμα να οδηγήσει την αξία της αυτοκινητοβιομηχανίας σε απώλεια ύψους 14 δισεκατομμύριων δολάριων.
«Η τιμή της μετοχής της Tesla είναι πολύ υψηλή κατά τη γνώμη μου», έγραψε ο Μασκ μέσω Twitter, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Tesla stock price is too high imo
— Elon Musk (@elonmusk) May 1, 2020
Ακολούθησε βουτιά στη Wall Street, με τη μετοχή της εταιρείας να κλείνει με απώλειες 10,3% ενώ υποχωρούσε έως και 13% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Σημειώνεται ότι από τις αρχές του έτους έχει καταγράψει άνοδο άνω του 65%.
Με το tweet αυτό ο Μασκ έχασε επίσης 3 δισ. δολάρια από το μερίδιο του στην Tesla, καθώς οι επενδυτές εγκατέλειψαν αμέσως την εταιρεία.
Αυτή, ωστόσο, δεν ήταν η μοναδική προβληματική ανάρτηση που έκανε ο δισεκατομμυριούχος.
Σε άλλα tweet ανέφερε πως θα πουλήσει όλα του τα υπάρχοντα ή ότι η κοπέλα του είναι έξαλλη μαζί του.
My gf @Grimezsz is mad at me
— Elon Musk (@elonmusk) May 1, 2020
Το 2018, ένα αντίστοιχο tweet για το μέλλον της Tesla στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης οδήγησε τις ρυθμιστικές αρχές να του επιβάλουν πρόστιμο ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων.
Απαντώντας σε ερώτηση της Wall Street Journal για τη νέα μεγάλη γκάφα του, ο Μασκ τόνισε πως δεν αστειευόταν.
Η τιμή της μετοχής της Tesla εκτοξεύθηκε φέτος, ανεβάζοντας την αξία της ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας κοντά στα 100 δισ. δολάρια – ένα επίτευγμα που θα εξασφάλιζε στον επιχειρηματία μπόνους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, έγραψε προς τους 33,4 εκατομμύρια ακολούθους του έντονη κριτική σε βάρος των αμερικανικών αρχών για τους περιορισμούς στην κυκλοφορία εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.
Το 2019 οδηγήθηκε στο εδώλιο, αφού έγραψε στο Twitter ότι ένας Βρετανός δύτης ήταν «παιδόφιλος»
Η κεφαλαιοποίηση του ομίλου Tesla, που ιδρύθηκε το 2003, είναι περίπου η διπλάσια αυτής των General Motors, Ford και Fiat Chrysler μαζί, παρόλο που αυτές οι αυτοκινητοβιομηχανίες πωλούν εκατομμύρια αυτοκίνητα κάθε χρόνο.
Η ανάρτησή του πιθανόν θα προσελκύσει την προσοχή των εποπτικών αρχών, της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς (SEC), η οποία είναι πολύ αυστηρή σε ό,τι αφορά τη δημοσιοποίηση πληροφοριών ή κρίσεων που επηρεάζουν την πορεία του χρηματιστηρίου.
(με πληροφορίες από BBC, ΑΠΕ)