Airbnb: απολύει το 25% των εργαζομένων της παγκοσμίως

POP UP TEAM
/
6 Μαΐου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb ανακοίνωσε αιφνιδίως την απόλυση σχεδόν του 25% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Καθώς η πανδημία πλήττει τις οικονομίες και τις αγορές σε 187 χώρες του κόσμου, η ψηφιακή πλατφόρμα μίσθωσης ακινήτων έχει δεχτεί τεράστιο πλήγμα τόσο από τον την νόσο όσο και από τα περιοριστικά μέτρα και τον φόβο στον κλάδο του τουρισμού. 

Με επιστολή του προς τους εργαζόμενους της εταιρείας, ο Μπράιαν Τσέσκι ανακοίνωσε την απόλυση του 25% των περίπου 7.500 εργαζομένων παγκοσμίως. Η Airbnb απασχολεί υπαλλήλους σε 24 χώρες και οι περικοπές θέσεων αναμένεται να επηρεάζουν ολόκληρα τμήματα στην εταιρεία.

«Περνάμε συλλογικά την πιο οδυνηρή κρίση της ζωής μας και καθώς άρχισε να ξεδιπλώνεται, η ταξιδιωτική δραστηριότητα διεθνώς σταμάτησε», έγραψε ο Μπράιαν Τσέσκι, ιδρυτής της πλατφόρμας. «Η Airbnb επλήγη σφοδρά και τα φετινά έσοδα προβλέπεται ότι θα είναι λιγότερο από τα μισά της περσινής χρονιάς», προσθέτει. 

Ο Τσέσκι λέει ότι παραμένει άγνωστο πότε ακριβώς θα ξεκινήσει εκ νέου η ταξιδιωτική δραστηριότητα και η Airbnb θα πρέπει να κάνει θεμελιώδεις αλλαγές, μειώνοντας το εργατικό δυναμικό της και ακολουθώντας μια πιο στοχευμένη επιχειρησιακή στρατηγική. «Οι άνθρωποι θα θέλουν να έχουν επιλογές πιο κοντά στο σπίτι τους, πιο ασφαλείς και πιο οικονομικές», σημειώνει. 

Σύμφωνα με τον Τσέσκι, η κρίση του κορωνοϊού αναγκάζει την εταιρεία να εστιάσει και πάλι στις «βασικές» υπηρεσίες της: «πίσω σε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό για την Airbnb, οι καθημερινοί άνθρωποι που διαθέτουν τα σπίτια τους και μοιράζονται τις εμπειρίες τους». Υπολογίζεται πως περίπου 1.900 άτομα θα χάσουν την δουλειά τους.

Όπως μεταδίδει το CBSnews, οι όροι της αποχώρησης των εργαζομένων θεωρούνται γενναιόδωροι συγκριτικά με άλλες εταιρείες που προβαίνουν σε απολύσεις. Όσοι βρεθούν χωρίς δουλειά θα λάβουν τους μισθούς 14 εβδομάδων συν μία εβδομάδα για κάθε χρόνο στην Airbnb. Έτσι, κάποιος που εργαζόταν για 3 χρόνια στην εταιρεία για παράδειγμα θα αποχωρήσει με έξτρα μισθούς τεσσάρων μηνών. Παράλληλα ο Τσέσκι υποσχέθηκε πως όσοι απολυθούν θα καλυφτούν ασφαλιστικά για έναν χρόνο από την COBRA. 

Η εταιρεία θα μειώσει τις επενδύσεις της σε δραστηριότητες που δεν υποστηρίζουν τον «πυρήνα» της λειτουργίας της. «Κάνουμε μία παύση στις προσπάθειές μας στα Airbnb Studios, και μειώνουμε τις επενδύσεις στα Hotels & Lux». «Εν μέσω μιας παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης άγνωστης διάρκειας, θέλουμε να μειώσουμε το βάρος του κόστους». Παρά το οικονομικό πλήγμα πάντως, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved