Καβάλα: Τεράστιο καρχαριοειδές 330 κιλών – Αντιδράσεις για τον καρχαρία «προσκυνητή» που σκότωσαν ψαράδες

POP UP TEAM
/
9 Μαΐου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Ένα μεγάλο καρχαριοειδές, σχεδόν 330 κιλά ανέσυρε σήμερα μια μηχανότρατα ανοιχτά της Καβάλας, σύμφωνα με το tvthrakiotis.gr.

Πρόκειται πιθανώς για καρχαρία του είδους «προσκυνητής» ή «παπάς» ή «σαπουνάς» που, όπως είναι λογικό, προκάλεσε έκπληξη σε όσους το αντίκρισαν, κάνοντας, παράλληλα, αρνητική εντύπωση μόλις αναρτήθηκε διαδικτυακά.

Ο καρχαρίας «προσκυνητής» είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ζωντανό ψάρι, μετά τον φαλαινοκαρχαρία. Δεν είναι επιθετικός στους ανθρώπους.

Είναι εμπορικά σημαντικό ψάρι, ως πηγή τροφής, λαδιού από το συκώτι, πτερυγίων και ζωοτροφής. Η υπερεκμετάλλευσή του έχει μειώσει τους πληθυσμούς του.

karxarioeides kavala1 voriagr

Η ψαριά προκάλεσε διάφορες αντιδράσεις και σχόλια στην τοπική κοινωνία με κάποιος να επαινούν τους ψαράδες και κάποιους άλλους να εκφράζουν την αντίδρασή τους καθώς το συγκεκριμένο ψάρι που αποτελεί προστατευόμενο είδος οπότε δεν έπρεπε να θανατωθεί.

Ωστόσο, ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί αν το καρχαροειδές πιάστηκε τυχαία στα δίχτυα των ψαράδων ή αν αλιεύτηκε.

Έγκλημα στην Καβάλα», καταγγέλλει το «Ζώα, Άνθρωποι και Φύση – Κόμμα για τα Ζώα» Στην ανακοίνωση προσθέτει πως «Ντόπιοι ψαράδες σκότωσαν έναν καρχαρία προσκυνητή, που ανήκε επιπλέον σε απειλούμενο είδος (Cetorhinus maximus). Αλλά αντί να κατασχεθεί η σορός και να επιβληθεί εξοντωτικό πρόστιμο στους φταίχτες, αυτοί αφέθηκαν να φωτογραφίζονται με το «τρόπαιό» τους και να μοσχοπουλάνε τη λεία τους στην τοπική ιχθυαγορά! Γινόμενοι έτσι παράδειγμα προς μίμηση για τους ομοτέχνους τους και κίνητρο για την εξαφάνιση της ιχθυοπανίδας μια ώρα νωρίτερα».

 

Πηγή: voriagr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved