Ράμπα για ΑμεΑ εγκαταστάθηκε σε παραλία στα Κουφονήσια

POP UP TEAM
/
29 Ιουνίου, 2020

Στα Κουφονήσια τοποθετείται μία κινητή ράμπα ΑμεΑ και πλέον στο κατοικημένο Κάτω Κουφονήσι θα υπάρχει παραλία προσβάσιμη για όλους. Το έργο θα δώσει τη δυνατότητα στα άτομα με αναπηρία που ζουν ή επισκέπτονται το Κουφονήσι για διακοπές να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα και να χαρούν μία δραστηριότητα που είναι ευεργετική και κυρίως θεραπευτική ειδικά στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Η πρωτοβουλία έγινε πράξη από την Ομάδα Αιγαίου, η οποία έχει την υποστήριξη χορηγών. Στη δράση συμμετέχει εθελοντικά ο παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης ο οποίος το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28, Ιουνίου θα βρεθεί σε «γύρισμα» στο νησί για τη προβολή του έργου. Ο παραολυμπιονίκης και η εταιρία παραγωγής προσφέρουν αφιλοκερδώς το video στην Ομάδα Αιγαίου αποδεικνύοντας ότι οι δράσεις με αίσθημα αλληλεγγύης μπορούν να προσφέρουν αλλαγές για μία καλύτερη ζωή για όλους.

Στις μικρές Κυκλάδες άλλη μία ράμπα ΑμεΑ τοποθετήθηκε ήδη στην Αμοργό στην παραλία της Αιγιάλης.

Πώς ξεκίνησε η ομάδα Αιγαίου

IMG 9387

Η αγάπη για τη θάλασσα και το κοινό ενδιαφέρον για τα φουσκωτά, έδωσε την ευκαιρία σε μια συντροφιά φίλων και συνταξιδιωτών να περιπλεύσουν το μεγαλύτερο μήκος της Ελληνικής ακτογραμμής και να επισκεφθούν τα περισσότερα νησιά, να γνωρίσουν από κοντά τα πολλά προβλήματα των ακριτικών Νησιών και του Αιγαίου γενικότερα. Ετσι, κάπως ήρθε και η απόφαση να προσφέρουν τη βοήθειά τους όσο συχνότερα και όσο περισσότερο μπορούν.

«Η δράση της ομάδας Αιγαίου έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο, τον συνάνθρωπό μας, τον «αποκλεισμένο» ακρίτα νησιώτη, που στις μέρες μας έχει ανάγκη από τη στήριξή μας και εμείς έχουμε ανάγκη από την ύπαρξη και ευημερία του εκεί που ζει και αναπτύσσεται: Στα ”ξεχασμένα” νησιά του Αιγαίου Αρχιπελάγους, τα οποία συνειδητά επέλεξε η Ομάδα Αιγαίου να στηρίζει ”κόντρα στον καιρό”.Εκείνα τα νησιά που ενώ αντιμετωπίζουν μόνιμες φυσικές αντιξοότητες λόγω της γεωγραφικής τους θέσης, αλλά και περιορισμούς-δυσκολίες εξαιτίας της προβληματικής συνοριακότητάς τους με τη γείτονα χώρα, επιμένουν να «κρατάνε Θερμοπύλες», παρά το ότι η μέριμνα της πολιτείας δεν επαρκεί.Και επειδή τα νησιά αυτά δεν είναι μόνο οι επιβλητικοί βράχοι, τα μαργαριταρένια ακρογiάλια, η πανέμορφη φύση τους, ο πλούσιος βυθός τους, αλλά πρωτίστως οι κάτοικοί τους, οι συμπατριώτες και συνάνθρωποί μας, η Ομάδα Αιγαίου επιδιώκει και αγωνίζεται να αποκαταστήσει και ισχυροποιήσει την ένωση μαζί τους προσφέροντάς τους όσα μέσα μπορεί για σύγχρονη διαβίωση, ιατρική περίθαλψη, εκπαίδευση και πρόοδο, συμβάλλοντας έτσι στην ισότιμη μεταχείρισή τους και προάγοντας την ιδιαίτερη σπουδαιότητα που έχουν για την πατρίδα μας», γράφουν οι ίδιοι για το έργο τους στην ιστοσελίδα τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, lifo

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved