Βηρυτός: Η απίστευτη ‘μετααποκαλυπτική’ φωτογραφία από τον Λίβανο

POP UP TEAM
/
6 Αυγούστου, 2020

Ένας βραβευμένος με Πούλιτζερ φωτογράφος κατέγραψε τις συνέπειες της έκρηξης στη Βηρυτό το βράδυ της Τρίτης, 4 Αυγούστου, προκαλώντας εκατοντάδες θανάτους.

Η φωτογραφία του βραβευμένου με Πούλιτζερ φωτογράφου Lorenzo Tugnoli από τη Βηρυτό, στο Λίβανο, μετά την έκρηξη που συντάραξε ολόκληρη την πόλη, προκαλώντας εκατοντάδες θανάτους και ανυπολόγιστους τραυματισμούς και καταστροφές.

Ο φωτογράφος βρέθηκε εκεί για λογαριασμό της Washington Post, η οποία μοιράστηκε αυτή τη φωτογραφία, μαζί με μερικές ακόμα εξίσου συγκλονιστικές, στο Instagram. Η εφημερίδα έγραψε στη λεζάντα: «[Ο @lorenzotug] πήρε αυτές τις φωτογραφίες μετά τις τεράστιες εκρήξεις που ταρακούνησαν την πόλη την Τρίτη, τραυματίζοντας και σκοτώνοντας εκατοντάδες ανθρώπους. Η αιτία δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη, αλλά ανώτεροι αξιωματούχοι είπαν πως φαίνεται ότι εύφλεκτα υλικά που ήταν αποθηκευμένα σε αποθήκη πήραν φωτιά».

Ολόκληρος ο κόσμος βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού και η παραμικρή επιπλέον αναποδιά είναι ικανή να ανατρέψει τα πάντα, πόσο μάλλον μια τέτοιου μεγέθους τραγωδία. Πράγματι, η Washington Post συνέχισε γράφοντας:

«Αυτό που είναι ξεκάθαρο ότι το Λίβανο, που έχει χτυπηθεί από την κρίση, στα πρόθυρα μιας μεγάλης οικονομικής κατάρρευσης και έχοντας να αντιμετωπίσει τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα του κορονοϊού, δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μια ακόμη καταστροφή, ιδιαίτερα αυτής της κλίμακας. Τουλάχιστον δύο νοσοκομεία υπέστησαν σοβαρές ζημιές στις εκρήξεις και τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν το προσωπικό να τα εκκενώνει μεταφέροντας ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία ήδη γεμάτα – στο σκοτάδι, γιατί η πόλη δεν είχε ηλεκτρισμό».

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved