Ρεκόρ Γκίνες: Ο μακροβιότερος γάμος στον κόσμο – Είναι μαζί 79 ολόκληρα χρόνια

POP UP TEAM
/
31 Αυγούστου, 2020

Ο Χούλιο Μόρα και η Γουαλντραμίνα Κιντέρος κλέφτηκαν και παντρεύτηκαν κρυφά μία ημέρα του Φεβρουαρίου. Οι οικογένειες τους δεν ενέκριναν τον γάμο, αλλά όπως αποδείχτηκε, αυτό δεν τους αποθάρρυνε στο ελάχιστο.

Σήμερα, 79 χρόνια μετά, παραμένουν μαζί: Ο Χούλιο είναι 110 ετών και η Γουαλντραμίνα 104 ετών, αμφότεροι διαυγείς, με καλή υγεία και δραστήριοι, αν και οι συγγενείς τους λένε ότι τους τελευταίους μήνες είναι λίγο μελαγχολικοί καθώς λόγω πανδημίας δεν μπορούν να απολαύσουν τις μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις όπως παλιά.

Και οι δύο μαζί μετρούν 215 χρόνια και σύμφωνα με το Γκίνες, είναι το γηραιότερο παντρεμένο ζευγάρι στον κόσμο.

Ο Χούλιο γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου 1910 και η Γουαλντραμίνα στις 16 Οκτωβρίου 1915. Παντρεύτηκαν στις 7 Φεβρουαρίου 1941, στην πρώτη εκκλησία που έκτισαν οι Ισπανοί στο Κίτο, πρωτεύουσα του Εκουαδόρ, την La Iglesia de El Belén.

Δάσκαλοι στο επάγγελμα, απέκτησαν 4 παιδιά, 11 εγγόνια, 21 δισέγγονα και ένα τρισέγγονο.

 Σύμφωνα με την κόρη τους Σεσίλια, η μητέρα της διαβάζει κάθε πρωί εφημερίδα και αγαπάει τα γλυκά και ο πατέρας της περνά τις ώρες του παρακολουθώντας τηλεόραση.

 Γηραιότερο παντρεμένο ζευγάρι στον κόσμο πριν από τον Χούλιο και τη Γουαλντραμίνα, ήταν η Σάρλοτ και ο Τζον Χέντερσον από το Όστιν του Τέξας. Τα χρόνια και των δύο ήταν 212 έτη και 52 ημέρες.

rekor gines o makrovioteros gamos ston kosmo einai mazi 79 oloklira xronia 2 

 

Πηγή: Guardian

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved