Τι αναφέρει ο άνθρωπος που έφτιαξε τις μάσκες για τα σχολεία

POP UP TEAM
/
15 Σεπτεμβρίου, 2020

Πρώτο κουδούνι εχθές για τη φετινή σχολική χρονιά με πολλά εμπόδια και ακόμα περισσότερα παρατράγουδα. Μετά από τους αρνητές των μασκών προστασίας που διαδήλωσαν έξω από σχολεία μην αφήνοντας τα παιδιά τους να μπουν μέσα (κάποιοι πιάστηκαν στα χέρια με εκπαιδευτικούς), το ίντερνετ γέμισε με φωτογραφίες μαθητών που φορούσαν τις μάσκες που τους δόθηκαν στις σχολικές τους τάξεις. Οι οποίες ήταν τόσο μεγάλες που κάλυπταν ολόκληρο το πρόσωπο των παιδιών.

Πώς έγινε το λάθος; Ποιος έδωσε τις οδηγίες και πώς γίνεται να μην παρατήρησε κανείς ότι ήταν υπερβολικά μεγάλες; Ένας από τους προμηθευτές των μασκών, ο κύριος Σταθόπουλος, μίλησε στο Open, εξηγώντας την διαδικασία παραγωγής και γιατί πήγαν όλα λάθος.

«Οι οδηγίες που δόθηκαν εξ’αρχής και οι διαστάσεις ήταν 10 x 18 για τα παιδιά έως 10 ετών και 12 x 22 για τα παιδιά άνω των 10 ετών», λέει στην κάμερα του Open ο κύριος Σταθόπουλος, ο επιχειρηματίας πίσω από την παραγωγή των μασκών που μοιράστηκαν στα παιδιά εχθές, την πρώτη ημέρα της φετινής σχολικής χρονιάς. Παράλληλα, ο ίδιος δείχνει στην κάμερα και την εγκύκλειο του υπουργείου, όπως ακριβώς έφτασε στα χέρια του.

http://youtu.be/1f4jB3yPWlM 

Παρουσιάζοντας ένα κομμάτι ύφασμα στην κάμερα εξηγεί τι ακριβώς σημαίνουν οι διαστάσεις που του δόθηκαν και πόσο πολύ μεγαλώνει η μάσκα από τη στιγμή θα τεντωθούν και θα ανοίξουν οι πτυχώσεις.

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν οι διαστάσεις που δόθηκαν από το υπουργείο είναι σωστές ή υπερβολικά μεγάλες ο κύριος Σταθόπουλος απάντησε «Είναι έτσι κι αλλιώς μεγάλες κάτι που είχε σχολιαστεί και από εμάς τους προμηθευτές και, απ’ οσο γνωρίζω, είχαν παρουσιαστεί και δείγματα πριν αρχίσει η παραγωγή». Και συνεχίζει: «Εμάς δεν μας πρότειναν να δημιουργήσουμε μάσκες. Μας πρότειναν να παράγουμε μάσκες με συγκεκριμένες διαστάσεις»

Όταν ο Άκης Παυλόπουλος ρώτησε τον κύριο Σταθόπουλο αν οι υπεύθυνοι του υπουργείου παρατήρησαν το πόσο τεράστιες ήταν οι μάσκες που δόθηκαν στα παιδιά εκείνος είπε: «Κοιτάξτε να δείτε, από τη στιγμή που είχαμε προχωρήσει με δείγματα, τα είχαν δει ειδικοί κτλ δεν υπήρχε περιθώριο για αλλαγή».

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι διαστάσεις ήταν από την αρχή λάθος, ανεξάρτητα με το αν είναι τεντωμένες οι πτυχές ή όχι, ενώ λίγο μετά παραδέχεται ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι προμηθευτές γνώριζαν από την αρχή ότι οι διαστάσεις ήταν λάθος.

Από εχθές το Twitter έχει γεμίσει με χιουμοριστικές αναρτήσεις σχετικά με τις τεράστιες μάσκες που μοιράστηκαν στα παιδιά:

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved