Άνδρας στην Ινδία κατηγορείται πως έσκισε την κοιλιά της εγκύου γυναίκας του για να «τσεκάρει το φύλο» 

POP UP TEAM
/
23 Σεπτεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Ένας άντρας στη βόρεια Ινδία συνελήφθη αφού έσκισε το στομάχι της εγκύου συζύγου του με δρεπάνι, επειδή φέρεται να ήθελε να μάθει το φύλο του αγέννητου μωρού, σύμφωνα με την αστυνομία και συγγενείς της γυναίκας.

Η επίθεση, που συνέβη το Σάββατο, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του βρέφους και άφησε την γυναίκα σε κρίσιμη κατάσταση. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο κεντρικό νοσοκομείο από το Νέο Δελχί, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Της επιτέθηκε με ένα δρεπάνι και έσκισε το στομάχι της λέγοντας πως ήθελε να τσεκάρει το φύλο του αγέννητου παιδιού», δήλωσε ο αδερφός της γυναίκας. 

Το ζευγάρι έχει ήδη άλλες πέντε κόρες. 

Η Ινδία βάλλεται από έντονη έμφυλη ανισότητα και προτίμηση σε γιους αντί για κόρες, που συχνά θεωρούνται οικονομικό βάρος, κυρίως λόγω πολιτισμικών πρακτικών όπως η απαραίτητη προίκα στις νύφες. 

Κάποια ζευγάρια συνεχίζουν να προσπαθούν μέχρι να κάνουν αγόρι, οδηγώντας στη γέννηση δεκάδων χιλιάδων «ανεπιθύμητων» κοριτσιών.

Ακόμη και αν γεννηθεί τελικά μια κόρη, εκεί το ποσοστό θνησιμότητας είναι υψηλότερο λόγω ανεπαρκούς φροντίδας- έρευνα του 2018 διαπίστωσε πως περίπου 239.000 κορίτσια ηλικίας κάτω των 5 ετών έρχονται κάθε χρόνο αντιμέτωπα με παραμέληση λόγω φύλου.

 

Με πληροφορίες από CNN,lifo

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved