Η Γαλλία θα απαγορεύσει την χρήση άγριων ζώων σε τσίρκα, θαλάσσια πάρκα και «φάρμες» γουναράδων

POP UP TEAM
/
30 Σεπτεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Η Γαλλία θα απαγορεύσει την χρήση άγριων ζώων σε τσίρκα, θαλάσσια πάρκα και «φάρμες» γουναράδων, που κρατούν αυτά τα ζώα στην αιχμαλωσία, κάτω από συχνά κακές συνθήκες με σκοπό το κέρδος.

Σήμερα, η Γαλλίδα υπουργός Περιβαλλοντικής Μετάβασης Μπάρμπαρα Πομπίλι ανακοίνωσε πως σταδιακά θα απαγορευτεί η χρήση άγριων ζώων σε περιπλανώμενα τσίρκα, η διατήρηση φαλαινών και δελφινιών σε θαλάσσια πάρκα και η εκτροφή μινκ σε «φάρμες γούνας».

Τίγρεις, λιοντάρια, αρκούδες, ελέφαντες και άλλα άγρια ζώα δεν θα επιτρέπονται σε τσίρκα όπως είπε η Πομπίλι που τοποθέτησε την σταδιακή εφαρμογή της απόφασης «μέσα στα επόμενα χρόνια». Αντίθετα άμεση ισχύ θα έχει η απαγόρευση νέων παραλαβών δελφινιών και φαλαινών-δολοφόνων από τα θαλάσσια πάρκα.

«Ήρθε η στιγμή να εγκαινιάσουμε μια νέα εποχή στη σχέση μας με αυτά τα ζώα», είπε η υπουργός, τονίζοντας ότι η ζωή αυτών των πλασμάτων είναι προτεραιότητα. Όσο για την εκτροφή μινκ, απάντησε πως το καθολικό «στοπ» θα μπει μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Παράλληλα, η γαλλική κυβέρνηση θα θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα στήριξης 8 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την εξεύρεση άλλης εργασίας για όσους εργάζονται σήμερα σε τσίρκα και θαλάσσια πάρκα. «Αυτή η μετάβαση θα απλωθεί σε βάθος ετών, επειδή θα αλλάξει τις ζωές πολλών ανθρώπων», είπε η Πομπίλι.

Ωστόσο η απαγόρευση αυτή δεν θα αλλάξει τίποτα για όσα ζώα βρίσκονται σε ζωολογικούς κήπους.

 

Με πληροφορίες από abc, Independent, lifo

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved