Δική Χρυσής Αυγής: Ένοχος ο Ρουπακιας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

POP UP TEAM
/
7 Οκτωβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Η έδρα ανακοίνωσε πως ο Γιώργος Ρουπακιάς κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί. Από τη δίκη απουσιάζουν οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής αλλά και ο Γιώργος Ρουπακιάς. 

Ο Ρουπακιάς κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες που τον βάρυναν, όπως και 15 άλλα άτομα με περιφερειακό ρόλο στη δολοφονία. Στην αίθουσα συνεχίζεται η ανάγνωση της απόφασης. 

Από τους 18 κατηγορούμενους για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι 16, εκτός από τους Σαντοριναίο και Τσακανίκα. Αναλυτικά ένοχοι είναι οι: Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος , Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης, Γεώργιος Σκάλκος, Γέωργιος Σταμπέλος, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος Τσόρβας, Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί με την ετυμηγορία για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες, την επίθεση στο ΠΑΜΕ και άλλες υποθέσεις. Στο τέλος, το δικαστήριο θα αποφανθεί για τις κατηγορίες περί εγκληματικής οργάνωσης.

 Αν το δικαστήριο δεχθεί την εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση, επί της ουσία θα δεχθεί ότι υπήρχε πολιτικό σχέδιο και οργάνωση για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από μέλη της Χρυσής Αυγής, και που περιγράφονται εκτενώς στο βαρύ κατηγορητήριο.

Σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης για εγκληματική οργάνωση η απόφαση του Δικαστηρίου θα αργήσει σημαντικά να εκδοθεί, καθώς θα χρειαστούν ημέρες έως ότου ληφθούν οι μεμονωμένες αποφάσεις για τυχόν ελαφρυντικά και τις ποινές.

Αν ωστόσο το Δικαστήριο συνταχθεί με την εισαγγελική πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου που είχε προτείνει την πλήρη απαλλαγή των πολιτικών στελεχών από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, οι καταδίκες θα αφορούν μόνο μεμονωμένα εγκλήματα και η απόφαση θα εκδοθεί το αργότερο έως την Πέμπτη.

Επίσης: 

Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Παππάς και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του μορφώματος, στην δίκη της Χρυσής Αυγής. 

Σε μία ιστορική απόφαση, το δικαστήριο αποφάνθηκε πως η Χρυσή Αυγή είναι ουσιαστικά εγκληματική οργάνωση και επτά πρώην βουλευτές της κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ανάμεσα τους ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Χρήστος Παππάς και ο Ηλίας Παναγιώταρος. 

Έντεκα μέλη της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχα για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

Ακόμη: 

Για την υπόθεση της επίθεσης στους αλιεργάτες κηρύσσονται ένοχοι και οι πέντε κατηγορούμενοι. Ένοχοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την επίθεση στο ΠΑΜΕ. 

 

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved