Amazon: Λανσάρει Drone που θα…κυνηγάει τους κλέφτες

POP UP TEAM
/
9 Οκτωβρίου, 2020

Ένα αυτόνομο drone με ενσωματωμένη κάμερα ασφαλείας ετοιμάζεται να λανσάρει η Amazon στις ΗΠΑ μέσα στο επόμενο έτος.

Η νέα συσκευή, με το όνομα «Ring Always Home Cam», θα κοστολογηθεί στα 250 δολάρια και θα συνδέεται με το smartphone του κάθε ιδιοκτήτη, τον οποίο θα ειδοποιεί σε περίπτωση που έχει ξεχάσει κάποιο παράθυρο, ή ακόμη και το μάτι της κουζίνας, ανοιχτό.

Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της είναι, ωστόσο, ότι με την παραμικρή κίνηση το drone θα τίθεται σε πτήση και, με ανοιχτή την κάμερα, θα ακολουθεί την κίνηση στο χώρο, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να προλαβαίνουν τυχόν ληστείες και άλλες παραβιάσεις με την έγκαιρη ειδοποίηση της αστυνομίας.

Σe διαφημιστικό τρέιλερ της Amazon, μάλιστα, ένας άνδρας χρησιμοποιεί την ίδια τη συσκευή για να διώξει από το σπίτι του έναν εισβολέα.

Το καινοτόμο προϊόν έχει, ωστόσο, δεχθεί ήδη αρνητικές κριτικές, καθώς έχει εγείρει προβληματισμό σε σχέση με ζητήματα ιδιωτικότητας και προσωπικών δεδομένων.

Ως απάντηση σε τέτοιου είδους σχόλια, η Amazon αναφέρει ότι η κάμερα που φέρει η συσκευή θα μπορεί να μαγνητοσκοπεί μόνο όταν βρίσκεται στον αέρα και ότι θα παράγει έναν χαρακτηριστικό ήχο όταν αυτό συμβαίνει, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι μαγνητοσκοπούνται.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved