Η Ομογενής από τη Μεσσηνία Τζένιφερ Ψάκι, είναι η νέα εκπρόσωπος Τύπου του Τζο Μπάιντεν

POP UP TEAM
/
2 Δεκεμβρίου, 2020

Ενεργό ρόλο στο επιτελείο του νεοεκλεγέντα προέδρου, Τζο Μπάιντεν (Joe Biden), αναλαμβάνει η ομογενής πρώην Διευθύντρια Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, επί προεδρίας Ομπάμα, Τζένιφερ Ψάκι (Jennifer Psaki).

Ειδικότερα, η Ψάκι αναμένεται να αναλάβει γραμματέας επικοινωνίας στο Λευκό Οίκο, δηλαδή εκπρόσωπος Τύπου που θα ενημερώνει τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους.

Ο ρόλος της στη μεταβίβαση της εξουσίας

Παράλληλα, η Τζένιφερ Ψάκι έχει ήδη ρόλο στην ομάδα μεταβίβασης εξουσίας του Τζο Μπάιντεν, εκφράζοντας πρόσφατα την ανησυχία της, σε δηλώσεις της στο NBC, για το γεγονός ότι δεν υπάρχει η προβλεπόμενη διαδικασία ενημέρωσης από την απερχόμενη διακυβέρνηση, σε θέματα όπως η εθνική ασφάλεια αλλά και η διαχείριση της πανδημίας.

Αναμένεται να αναλάβει γραμματέας επικοινωνίας στο Λευκό Οίκο, δηλαδή εκπρόσωπος Τύπου που θα ενημερώνει τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους.

Η σχέση της Ψάκι με τον Μπαράκ Ομπάμα είχε ξεκινήσει από το 2008, όταν ανέλαβε τη θέση αναπληρωτή εκπροσώπου της απόλυτα επιτυχημένης προεκλογικής του εκστρατείας. Διαχρονικά, απολάμβανε της πλήρους εμπιστοσύνης του πρώην Προέδρου, ενώ τα αμερικανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για τις γνώσεις, την εμπειρία, ετοιμότητα και την ψυχραιμία της, όταν της έθεταν δύσκολες ερωτήσεις, τόσο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όσο και στον Λευκό Οίκο.

Τι έγραψε για το νέο της ρόλο

«Είναι μεγάλη μου τιμή να εργάζομαι ξανά για τον Τζο Μπάιντεν, έναν άνδρα που εκπροσώπησα τα χρόνια της κυβέρνησης Ομπάμα-Μπάιντεν και παρακολούθησα να συμβάλει καίρια στην οικονομική ανάκαμψη και στην ανοικοδόμηση των σχέσεών μας με τους εταίρους μας, αλλά και να εμποτίζει με ενσυναίσθηση και ανθρωπιά κάθε σύσκεψη στην οποία ήμουν παρούσα» έγραψε σε ανάρτησή της η Τζενιφερ Ψάκι μετά την ανακοίνωση για τη νέα της θέση.

Η ανάρτηση της Τζένιφερ Ψάκι

Η ελληνική καταγωγή της

Υπενθυμίζεται ότι η Ψάκι, όπως γράφει το ekirikas.gr έλκει την καταγωγή της από τη Μεσσηνία, από την πλευρά του πατέρα της, Δημήτρη Ψάκη, ενώ έχει γεννηθεί στο Κονέκτικατ.

Έλκει την καταγωγή της από τη Μεσσηνία, από την πλευρά του πατέρα της, Δημήτρη Ψάκη, ενώ έχει γεννηθεί στο Κονέκτικατ.

Η Τζένιφερ Ψάκι θα γίνει η πρώτη ομογενής με επιτελική θέση στη νέα διακυβέρνηση Μπάιντεν, συνεχίζοντας την παράδοση με την παρουσία Ελληνοαμερικανών σε υπεύθυνα πόστα στον Λευκό Οίκο. Η Ψάκη είναι απόφοιτος του Κολλεγίου William και Mary και ζει στη Βιρτζίνια με τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά τους.

Μια από τις επτά γυναίκες στο Λευκό Οίκο

Η νέα συνεργάτις του Μπάιντεν είναι μία από τις επτά γυναίκες που θα κατέχουν τις ανώτερες θέσεις στην ομάδα επικοινωνίας του Μπάιντεν. Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά, όλα τα άτομα που θα είναι επιφορτισμένα με το απαιτητικό έργο να επικοινωνούν τις αποφάσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, θα είναι γυναίκες.

Με πληροφορίες από womantoc 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved