Για πρώτη φορά στα 92 χρόνια της κυκλοφορίας του το περιοδικό TIME επέλεξε ένα παιδί ως το «πρόσωπο της χρονιάς», φιλοξενώντας την φωτογραφία του στο εξώφυλλο, αλλά και εκτενή συνέντευξη στο συγκεκριμένο, αφιερωματικό τεύχος.

Έτσι το κορυφαίο, αμερικανικό περιοδικό επέλεξε μαζί με το Nickelodeon την 15χρονη επιστήμονα και ερευνήτρια Gitanjali Rao, η οποία έδωσε συνέντευξη στην ηθοποιό Αντζελίνα Τζολί για τα απίστευτα επιτεύγματα της.

Η έφηβη Gitanjali που έχει καταγωγή από το Κολοράντο έχει βραβευτεί πολλές φορές επειδή κατάφερε να εφεύρει νέες τεχνολογίες σε μια σειρά από πεδία, συμπεριλαμβανομένης μιας συσκευής που μπορεί να εντοπίσει τον μόλυβδο στο πόσιμο νερό αλλά και μια εφαρμογή και επέκταση του Chrome που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να εντοπίσει περιεχόμενο bullying στο Διαδίκτυο. 

«Δεν θέλω μόνο να δημιουργήσω τις δικές μου συσκευές για την επίλυση των προβλημάτων του κόσμου, αλλά αυτό να αποτελέσει και έμπνευση για άλλους, να κάνουν το ίδιο. Αν μπορώ εγώ, μπορείς κι εσύ» δηλώνει η ίδια στη συνέντευξη της.

Η 15χρονη επιστήμονας επιλέχθηκε ανάμεσα σε 5.000 υποψήφιους, από μία επιτροπή η οποία αποτελούνταν αποκλειστικά από νέους ανθρώπους.