«Μετά τον πρώτο βιασμό του, σχετίστηκε με τη μητέρα του και έγινε και πατριός του»: Η συγκλονιστική ιστορία του πρωταθλητή Πάτρικ Σιόμπεργκ, σε μια viral ανάρτηση.

Σε μια νέα ανάρτηση, και σε συνέχεια του κύκλου αποκαλύψεων που άνοιξε η Σοφία Μπεκατώρου με τη θαρραλέα εξομολόγηση για τη σεξουαλική κακοποίησή της, η Maria Dedoussi αφηγείται τις άγνωστες, τραγικές λεπτομέρειες της ιστορίας του Πάτρικ Σιόμπεργκ, του «θρύλου του παγκόσμιου αθλητισμού». Ο προπονητής του όχι μόνο τον βίαζε από την ηλικία των 10 ετών αλλά είχε το θράσος να συνάψει και ερωτική σχέση με τη μητέρα του Σιόμπεργκ, να μετακομίσει στο σπίτι τους και, τελικά, να γίνει και πατριός του.

Διαβάστε τη συγκλονιστική ιστορία του Σιόμπεργκ:

O Πάτρικ Σιόμπεργκ:

»Θρύλος του παγκόσμιου αθλητισμού.

»Το 1987 έσπασε στην πατρίδα του, τη Σουηδία, το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις ύψος, με 2.42 και η επίδοση αυτή είναι ακόμη η καλύτερη στην Ευρώπη και τρίτη στον κόσμο.

»Το 2011 ο Σιόμπεργκ έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο “Όσα δεν είδατε”.

»Σε αυτό αποκάλυψε ότι από την ηλικία των 10 ετών τον βίαζε ο προπονητής του, Βίλιο Νουσιάινεν, μια από τις πιο σεβάσμιες μορφές του σουηδικού αθλητισμού και ο άνθρωπος που εν πολλοίς πήρε και το κρέντιτ για την εντυπωσιακή καριέρα του Σιόμπεργκ.

»Ο Νουσιάινεν, λίγο καιρό μετά τον πρώτο βιασμό του Σιόμπεργκ, πλησίασε τη μητέρα του μικρού αθλητή, σχετίστηκε μαζί της και τελικά μετακόμισε στο σπίτι τους.

»Ο βιαστής του Σιόμπεργκ απέκτησε διπλό ρόλο: Και προπονητής/μέντορας και πατριός.

»Ο ίδιος ο Σιόμπεργκ είπε ότι ο κακοποιητής του “διαισθάνθηκε το κενό ισχυρού πατρικού προτύπου και το εκμεταλλεύτηκε“.

»Συμπλήρωσε ότι “στόχευε στα παιδιά για τα οποία οι επιδόσεις στον αθλητισμό ήταν πολύ σημαντικές, διότι μέσα από αυτές αισθάνονταν την ανάγκη να αποδείξουν (και στους γονείς τους) ότι έχουν αξία, μέσα από αυτές αποκτούσαν αυτοπεποίθηση“.

»Οι γονείς εμπιστεύονταν τυφλά τον Νουσιάινεν.

»Ακόμη και ο ίδιος ο Σιόμπεργκ είπε εκ των υστέρων ότι “από τη μια τον μισούσα και από την άλλη δεν μπορούσα να τον ακυρώσω σαν προπονητή. Αν δεν με προπονούσε εκείνος ίσως και να μην γινόμουν αυτό που έγινα. Ή, ίσως και να γινόμουν, δεν ξέρω“.

»“Ένιωθα αδιανόητη ντροπή“.

»Αυτή ήταν η απάντησή του όταν ρωτήθηκε γιατί δεν είχε κάνει τις αποκαλύψεις νωρίτερα.

»Το 1999 ο προπονητής του πέθανε και ο Σιόμπεργκ αποσύρθηκε από τον αθλητισμό.

»“Όταν πέθανε (ο Νουσιάινεν), αισθάνθηκα ανακούφιση, διότι κανείς δεν θα μάθαινε ποτέ τι συνέβη“.

»Σε πιο πρόσφατες συνεντεύξεις του ο Σιόμπεργκ μίλησε και για το ταξίδι του στον κόσμο των ναρκωτικών, το οποίο ξεκίνησε όταν ήταν ακόμη ενεργός στον αθλητισμό.

»“Η κοκαΐνη ξεγελά τον εγκέφαλο“, είπε. “Σε κάνει να πιστεύεις ότι είσαι πολύ καλύτερος απ' ότι είσαι“.

»“Κάτι που στον κόσμο του πρωταθλητισμού συμβαίνει ούτως ή άλλως“, συμπλήρωσε.

patr2

»Ο Σιόμπεργκ, τα τελευταία χρόνια κάνει συχνά ομιλίες και δίνει συνεντεύξεις, προσπαθώντας να ενημερώσει και να προστατεύσει τα παιδιά και τους νέους από την παγίδα στην οποία έπεσε κάποτε ο ίδιος.

»Μια παγίδα που αν ξαναδιαβάσετε όσα ο ίδιος είπε, θα διαπιστώσετε από που ξεκινάει... ».

Δείτε την ανάρτηση: