Βάσια Παναγοπούλου: «Δικαίωση δεν θα βρει το θύμα, λέγοντας τον πόνο του στην τηλεόραση»

POP UP TEAM
/
7 Φεβρουαρίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Η Βάσια Παναγοπούλου μίλησε για την αγάπη της για το θέατρο και σχολίασε τις καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας στον καλλιτεχνικό χώρο

Καλεσμένη στην εκπομπή «Έλα, Χαμογέλα» βρέθηκε η Βάσια Παναγοπούλου, η οποία σχολίασε, μεταξύ άλλων, το «τσουνάμι» καταγγελιών για κακοποίηση και παρενόχληση στον καλλιτεχνικό χώρο. «Ξαφνικά αρχίζει και γίνεται θέμα συζήτησης κάτι που, ενώ είναι πάρα πολύ σοβαρό και καλώς συζητιέται, μερικές φορές τεντώνεται τόσο πολύ και κινδυνεύει να κιτρινίσει. Και αυτό εμένα με στενοχωρεί. Χαίρομαι που ζούμε σε μια εποχή που σαφώς θα γίνουν αλλαγές. Μίλησα για τα όρια του κιτρινισμού γιατί, πριν βγουν κάποιες αποδείξεις, δεν μπορεί να σπιλώνεται το όνομα κανενός. Και κυρίως δεν δέχομαι ότι μπορεί να σπιλώνεται ένας ολόκληρος χώρος.

Οι άνθρωποι του θεάτρου είναι πιο ευαισθητοποιημένοι. Πιστεύω ότι πρέπει να καταγγελθούν ιδιωτικά όσα συνέβησαν, όπως έγιναν και ιδιωτικά, στο σωματείο και στη δικαιοσύνη. Δεν μπορεί να σπιλώνονται ονόματα χωρίς αποδείξεις. Ο χώρος του θεάτρου έχει και καλούς ανθρώπους. Πέρα από τη δικαιοσύνη, υπάρχει και το πειθαρχικό του σωματείου μας. Δεν ζούμε σε ζούγκλα. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ότι θέλει. Όποιος παραβαίνει τον κώδικα δεοντολογίας πρέπει να περνάει από πειθαρχικό. 

Δικαίωση δεν θα βρει το θύμα λέγοντας τον πόνο του στην τηλεόραση. Υπήρξαν και γεγονότα που έγιναν και σταμάτησαν εκείνη τη στιγμή. Υπήρξαν παραστάσεις που σταμάτησαν γιατί κάτι συνέβη. Τότε με το θέμα της Σοφίας Παυλίδου, σταμάτησε η παράσταση και έμειναν πολλοί άνθρωποι άνεργοι» ανέφερε η Βάσια Παναγοπούλου.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved