Μπιλ Γκέιτς: «Ο κόσμος θα επιστρέψει στην κανονικότητα μέχρι το τέλος του 2022»

POP UP TEAM
/
27 Απριλίου, 2021

Ο διάσημος δισεκατομμυριούχος «άνοιξε τα χαρτιά» του κι εμείς δεν έχουμε παρά να τον ακούσουμε.

Μπορεί τα βραβεία Όσκαρ να μας προσέφεραν τη λάμψη και την πολυτέλεια που τόσο έχουμε στερηθεί τους τελευταίους μήνες – στο μέτρο του δυνατού πάντα-, αλλά όσο κι αν προσπαθούμε δεν μπορούμε φυσικά να αγνοήσουμε τον ελέφαντα στο δωμάτιο, ή για να γίνω πιο σαφής, την πανδημία, η οποία συνεχίζει να δίνει δυναμικό παρών στις ζωές μας, υπενθυμίζοντάς μας, ότι δεν θα ξεμπλέξουμε εύκολα από αυτή.

Και μπορεί οι προβλέψεις μέχρι στιγμής να είναι δυσοίωνες, αλλά ο Μπιλ Γκέιτς, ο διάσημος δισεκατομμυριούχος, έκανε κάποιες δηλώσεις τις οποίες δεν μπορούμε να αγνοήσουμε, κυρίως γιατί είναι αισιόδοξες.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Sky News ο διάσημος επιχειρηματίας, απάντησε στην ερώτηση που φοβόμαστε όλοι ακόμα και να ξεστομίσουμε: Πότε πιστεύετε ότι θα επανέλθουμε στην κανονικότητα. Ο Μπιλ δεν «μάσησε» τα λόγια του και μίλησε με ιδιαίτερα αισιόδοξη χροιά: «Η κανονικότητα θα μπορούσε να επανέλθει μέχρι το τέλος του 2022 όταν και τα κρούσματα θα είναι ελάχιστα», είπε βασιζόμενος φυσικά στον μαζικό εμβολιασμού του πληθυσμού.

Εξέφρασε ωστόσο την ανησυχία του ότι ο κόσμος κάποια στιγμή θα ξεχάσει την πανδημία, όπως συνέβη και με τον Έμπολα, αν και γι’ αυτό μπορεί να τον διαβεβαιώσει κάθε ανθρώπινη ύπαρξη στον πλανήτη, ότι δεν πρόκειται να συμβεί! Τέλος, αναφέρθηκε στη μεγάλη ανάγκη προετοιμασίας των κοινωνιών, για μελλοντικές πανδημίες, καθώς δεν θα πρέπει να γίνουν τα ίδια λάθη. «Είναι σαφές ότι κατανοώντας τις παραλλαγές και το πόσο γρήγορα μπορούμε να ρυθμίσουμε τις διαδικασίες, όταν μία ανάλογη κρίση εμφανιστεί ξανά, θα μπορέσουμε να φερθούμε πολύ πιο έξυπνα».

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved