Μήνυση για παιδική κακοποίηση έκαναν οι πρωταγωνιστές του Ρωμαίου και Ιουλιέτας μετά από 55 χρόνια

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
4 Ιανουαρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Η Olivia Hussey και ο Leonard Whiting, οι οποίοι ως έφηβοι πρωταγωνίστησαν στην ταινία του 1968 Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Franco Zeffirelli, μηνύουν την Paramount για παιδική κακοποίηση για τις γυμνές σκηνές της ταινίας. Όπως αναφέρει το περιοδικό Variety, ζητούν αποζημίωση «που πιστεύεται ότι ξεπερνάει τα 500 εκατομμύρια δολάρια».

Ο Whiting ήταν 16 ετών όταν εμφανίστηκε στην ταινία, ενώ η Olivia Hussey ξεκίνησε στα 15 αλλά έγινε 16 κατά τη διάρκεια της παραγωγής. Για τη διάσημη σκηνή «It was the nightingale, and not the lark», ο Zeffirelli, που πέθανε το 2019, συμπεριέλαβε τον πισινό του Whiting και το γυμνό στήθος της Hussey. Τώρα στα 70 τους, οι ηθοποιοί ισχυρίζονται ότι τους είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπήρχε γυμνό, μόνο για να πιεστούν την ημέρα του γυρίσματος να εκτεθούν «αλλιώς η ταινία θα αποτύχαινε».

«Αυτό που τους είπαν και αυτό που συνέβη ήταν δύο διαφορετικά πράγματα», είπε ο Tony Marinozzi, ο manager και των δύο ηθοποιών. «Εμπιστεύτηκαν τον Franco. Στα 16 τους, οι ηθοποιοί τον εμπιστεύθηκαν ότι δεν θα παραβίαζε την εμπιστοσύνη που είχαν. Ο Franco ήταν φίλος τους και ειλικρινά, στα 16 τους, τι να κάνουν; Δεν υπήρχαν επιλογές. Δεν υπήρχε το #MeToo».

Η μήνυση βασίζεται σε ένα πρόσφατο νομοσχέδιο της Καλιφόρνια που άνοιξε προσωρινά το status παραγραφής για όσους ισχυρίζονται σε μεγαλύτερη ηλικία ότι υπέστησαν παιδική κακοποίηση. Σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, Solomon Green, «Οι γυμνές εικόνες ανηλίκων είναι παράνομες και δεν πρέπει να εκτίθενται. Αυτά ήταν πολύ μικρά αφελή παιδιά της δεκαετίας του ’60 που δεν είχαν καταλάβει τι επρόκειτο να συμβεί. Ξαφνικά έγιναν διάσημοι σε ένα επίπεδο που ποτέ δεν περίμεναν και επιπλέον παραβιάστηκαν με τρόπο που δεν ήξεραν πώς να το αντιμετωπίσουν».

Μόλις το 2018, η Hussey είχε υπερασπιστεί το γυμνό στο Romeo and Juliet. Σε συνέντευξή της στο Variety, είπε: «Κανείς στην ηλικία μου δεν το είχε ξανακάνει αυτό», αποκαλώντας τη σκηνή καλόγουστη και ότι «χρειάζεται για την ταινία». Και πρόσθεσε, «Δεν ήταν πρόβλημα. Και ο Leonard δεν ήταν καθόλου ντροπαλός! Στη μέση των γυρισμάτων, ξέχασα εντελώς ότι δεν φορούσα ρούχα». Περιέγραψε επίσης τον Zeffirelli ως ιδιοφυΐα. «Απλώς έφερνε τα πράγματα στη ζωή. Αυτό μου άρεσε στον Franco. Προσλάμβανε πάντα τον πιο τέλειο για να παίξει τον ρόλο, όποιος ρόλος και αν ήταν. Και μετά άφηvε αυτόν τον ηθοποιό να κάνει αυτό που ένιωθε».

http://www.youtube.com/watch?v=gvCpDknV6Ps

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved